Gondolatok a Pősze-féle morál kapcsán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A miniszterelnök Jobbik frakciónál tett látogatása után, az Orbán – Vona sajtótájékoztató igen nagy érdeklődésnek örvendett. Véleményem szerint előre borítékolható volt a Gárdával kapcsolatos ellentétes álláspont.


Orbán Viktor nem képviselhetett más véleményt, ezt várták el tőle, vagy erre utasították. No nem a választói! A háttérhatalom. Vona Gábor állásfoglalása és nyilatkozata is az elvárásnak felelt meg, de az, a választói akaratának. És ez döntő különbség. Vona nyilatkozata, következetes és bátor kiállása tiszteletet vált ki nemcsak a híveiből.

A Gárda-mozgalom alulról szerveződő civil szerveződés meglátásom szerint, melyet a hatalmi érdek „félkatonainak” minősít, és kiirtani törekszik, bár eddig egyetlen jogszerűtlen cselekedetet sem követtek el.

–         Kiálltak a kiszolgáltatott vidéki bántalmazott magyar emberek mellett, megvédték őket, kimutatva a szolidaritásukat, mert a magyar rendőrség nem lépett fel érdemben hosszú évek óta. Ez nem tetszett a bűn-elkövetőknek, mert ez által akadályoztatva lettek, a rasszizmust kiáltó kisebbségi jogvédőknek, és főleg nem tetszik azoknak, akik magukénak akarják tudni Magyarországot.

–         Ott voltak a gátakon étlen, szomjan, és tették azt, amit az arra hivatottaknak kellett volna tenni, akiknek azt is probléma volt megszervezni, hogy zsák is legyen, meg homok is, miközben előfordult, hogy volt olyan polgármester, akit egy hétig a települése nem is látott.

–         Ahol lehetőségük volt és tehették, segítettek a bajbajutottakon.

–         Többször és több helyen is adományokat gyűjtöttek az árvízkárosultaknak.

–         Segítik egymást is, ha szükség van rá.

–         Rendszeresen vért adnak, hogy segítsenek az embertársaikon.

Fegyverük egyáltalán nincs, amivel ijesztgetni lehetne, vagy netán életet kioltani, ellentétben a külföldi őrző-védő, sokkal inkább félkatonainak minősíthető csoportokkal, akik nagy valószínűséggel nemzetbiztonsági szempontból is nem kis kockázatot jelenthetnek.

Sokkal szerencsésebb és bölcsebb volna, a Gárdát átszervezve, kibővítve Nemzetőrséget létrehoznia az Orbán-kormánynak, más országok nemzetőrségéhez, Honi Gárdájához hasonlóan. Úgy gondolom nagyon hasznos lehetne, több szempontból is.

A gárdamozgalom közösséget kovácsolt, és összetartozást erősített a végletekig kiszolgáltatott lakosságnak. S ezáltal kibontakozóban van az együtt, egymásért jegyében egy nemzeti feltámadás lehetősége is, mert az agymosottság egyre kevesebbekre jellemző. Teljesen logikus, hogy ez kiknek és miért nem tetszik. A Jobbik választási sikeréhez a Gárda léte sokban hozzájárult. A Jobbik, a nagy ellenszél ellenére, bejutott a Parlamentbe, igaz csak 47 fővel. Most az őszi önkormányzati választások közeledtével a politikai érdek ismét azt követeli, hogy a magyar érdekeket radikálisan és egyértelműen képviselőket minél jobban kiszorítsák.

Az Orbán-kormány kétségtelen több jobbikos programpontot utólag magáévá tett, mert ezzel tudta csak növelni a szavazótáborát, mivel a fideszes táboron belül is sok a Jobbik-szimpatizáns.

Ha most sikerül viszályt szítani a Jobbikban, megosztani őket a Gárda melletti kiállás ürügyén, akkor egyszerre több legyet üthetnek egy csapásra.

Orbán Viktor:

–         Eleget tesz a nemzetközi és belföldi liberális, politikai elvárásoknak.

–         A „nem tűröm”- mel belső vitákat provokál, amivel megpróbálják megosztani és lejáratni a Jobbikot.

–         S nem utolsó sorban egyeduralmát növeli, és megszilárdítja azt.

–         Kiszorítja fiatal radikális ellenfeleit a politikai porondról.

Most ott tartunk, hogy egy Pősze Lajos nevezetű, Jobbikos listán bejutott „képviselő”

a Magyar Nemzetnek és a Hír tévének nyilatkozott Gárda-ügyben. Állítólag többek véleményét jelezte, miszerint a Gárda-kérdés akadályozza a szakmai munkára figyelést, már nem kell a Gárdát felvállalni, mert nincs rájuk szükség, a fővárosban pedig kimondottan hátrányt jelent, nem hoz plusz szavazatokat. Ezt a Pősze Lajost a Jobbikra szavazó polgárok, köztük gárdisták juttatták be a Somogy megyei listáról országgyűlési képviselőnek.

Képviselői javadalmazása 2010. június hónapban a hivatalos tájékoztató szerint:

Képviselői tiszteletdíj: 463.800.– Ft.

Választókerületi pótlék: 556.560.- Ft.

Lakhatási támogatás: 115.950.- Ft

_______________

Összesen: 1.136.310.- Ft. Azaz Egymillió egyszáz-harminchatezer háromszáztíz forint.

És ez az ember, miután választói szavazatai alapján havonta ennyit köszönhet nekik forintban, megtagadja őket, mert egyrészt további hasznot nem remélhet tőlük, másrészt akaratlanul is felmerül az emberben a kérdés, hogy a Jobbikon belüli viszályszítás, amit ezzel felvállalt, kiknek az érdeke? No meg az is, hogy mennyi vagy mi lesz ezért a jutalom?

A lényeg, hogy Pőszének sikerülhet a Jobbiknak komolyan ártania ezzel.

Az a küldött, aki nem képviseli a választói akaratot képviselőnek nem nevezhető, különösen nem Jobbikos képviselőnek, akik más erkölcsi alapon állnak, mivel a Szent-Koronára tettek esküt.

Ezért a tisztesség megköveteli hogy Pősze Lajos minimum, kérjen bocsánatot, de tisztességesebb lenne, ha visszaadná a mandátumát.

Ha Novák Elődöt egy illetlen, kétértelmű bekiabálásért lemondásra lehet felszólítani, akkor ilyen erkölcsi mélyponton lévő megnyilvánulás mindenképp indokolná azt.

Vona Gábor következetes, korrekt kiállásához visszatérve, meg kell újra próbálni korrekt és becsületes, közhasznú, közmegelégedésre alkalmas megoldást találni Gárda-ügyben. Vona Gábornak, és a frakciónak nem Orbán Viktornak kell megfelelniük, hanem a választói akaratnak. Ellenkező esetben nagyon hamar kiesnek a rostán. Ha azokhoz simulnak, akik ellenében rájuk szavaztak, nem sok sikerre számíthatnak az önkormányzati választásokon. S ezzel nemcsak ők, de az ország is veszít.

Orbán Viktornak is célszerű lenne ezt a kérdést újra átgondolni, mert a „nem tűröm” despotikus megfogalmazással szavazatokat fog veszíteni, mivel a demokratikusan gondolkodó választópolgárok egy ország miniszterelnökétől szolgálatot várnak és nem uralkodást.

Orbán Éva


Nemzeti InternetFigyelő

12 thoughts on “Gondolatok a Pősze-féle morál kapcsán

 1. Fétreértés az egész . Pösze szegény , azért értik félre .

 2. A pősze elvtársat egyszerűen ki kell zárni a pártból és a frakcióból még azon az áron is hogy csökken a képviselők száma!

  1. Listán jutott be . Visszahívás esetén a következő lép be a listáról.

 3. Óriási hibát követett el a Jobbik amikor mindenkit befogadott és feladta az elvet hogy bolsevik nem lehet tagja a pártnak! Ez még nagyon nagy károkat fog okozni mert az emberek elfognak fordulni a Jobbiktól mivelhogy ők se fognak különbözni a többi párttól! Egyszerűen elfogadhatatlan hogy „emberek” aki már voltak valamilyen párt tagjai (MIÉP-es vizsgálni kell az előéletét) a Jobbikba beléphessenek! Nem hiszek a megtérésben, mint ez a példa is bizonyítja, a bolsevik az csak bolsevik marad örök életre!

  1. Szerintem, ha indulat nélkül átgondolod, rájössz, hogy Pőszénerk van igaza. A magyar nép nagy többsége a FIDESZ-re-szavazott, nagyon sok jobbikos is, és csak azért, mert Orbán nem szeretné ezekután a gárdát vonulgatni látni, nem kell a FIDESZ-t a nép ellenségének kikiáltani. Gyurcsány és a bolsik alatt szükség volt a gárdára, mint a tüntetésekre, kordonbontásra, harcos ellenállásra is. Most nehogy már eljátsszuk az ellenállót a mieinkkel szemben, akik a szövetségeseink akkor is, ha a nép nem minket, jobbikosokat emelt hatalomra. A gárdának háttérbe kell vonulnia, a puskaport akkora tartogatva, ha a komcsik megpróbálnának megint visszatérni, vagy a rendőrség tényleg nem tudja fenntartani a rendet a falvakban. .
   A Jobbik meg vegye komolyan a konstruktív ellenzék szerepét és a FIDESZ bohóckodó baszogatása helyett az elmúlt 8 év bűneivel és bűnöseivel foglalkozzon, állandóan terítéken tartva feleősségre vonásukat.
   A kígyót kell eltaposni, nem a szövertséges ellen áskálódni.
   Ez „a bolsevik csak bolsevik marad örök életre” című maszlag meg ökörség, lásd: Rákóczi, Batthyány, Nagy Imre stb. és remélem nem mondod komolyan.

   1. Harcos!!!???
    Tévedésben vagy!!!Ez nem a Magyar?Hirlap,és nem is a Magyar?Nemzet!!!!Oda irogass sötétséget,ott vevők lesznek a „véleményedre”!!!
    Ami a „kigyót kell eltaposni…..-„szöveget illeti,meg a „szövetséget” ajánlom az oldal baloldalán található OV.által mondottakat -a gyengébbek kedvéért : sárgával kiemelve!!!!

   2. Hogy kerül a képbe Rákóczi és Batthány? A nagy imre egy rohadt bolsevik volt! A forradalommal csak sodródott és az hogy segítséget kért nyugattól az kizárólag a saját élete érdekében történt! Az igazai nagy imre az a padlás lesöprő moszkovita söpredék!

   3. Harcos narancs.
    A mieinkkel szemben?Mennyit ittál?Pintér/mszmp/,Martonyi/mszmp/,Rogán/KISZ/,Pokorni/ÁVH-s apuka/Csintalan,ex-mszp alelnök/,likud testvér,Iráni követség elött tiltakozó karrierista Ágh Petike,meg az izraeli kitűzők amit Pintér meg Martonyi viselt a Parlamentben ez mind a tiéd lehet!
    Nekem nem kell!!Hidd el,vagyunk még egy páran így és egyre többen leszünk.A narancsos duma sem kell,Etelka és Lenke csintalan kedvencei bizonyára harapják a süket dumát.
    Falsch forradalom,falsch forradalmárokkal.

 4. Na, hogy ilyen ec-pec már le is váltották Pőszét, nem vet jó fényt a Jobbikra.

  1. Pintér/Martonyi kinevezése sem a Fideszre.
   Esetleg amennyiben lesz konkrét információd arról,hogy gyurcsány és a többi hazaáruló mikor vonul a börtönbe ami az elszámoltatást illeti,majd jelezd feltétlen!Ugyanis többnyire ezért lett meg a kétharmad,nem a terrorelhárító központ létrehozására.

 5. Pősze Lajos valószínűleg az egyik öreg vakoló, amint azt Czike László már tavaly jelezte.
  A Pősze nyilatkozat csapda. A vakolók tudják, hogy a Jobbik nem hagyja a gárdát. A szavazókat kívánják megosztani az őszi választásokra.
  Mellesleg mindenféle szempontból szüksége van egymásra a két szervezetnek. Nagyon óvatosan kell eljárniuk!
  A nemzetben gondolkodóknak most nagyon szorosan ki kell állni a két szervezet mellett!
  Pősze Lajos ebben az ügyben nem lényeges!

 6. Pősze már az MDF-ben is nagy sumák volt. Leginkább a saját hasznát nézte. Az ilyen típusú emberrel az a baj, hogy megvehető. Ki által? Aki többet fizet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük