KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Lemondását fontolgatja a spanyol miniszterelnök

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A spanyol miniszterelnök hétfőig átgondolja, hogy lemond-e posztjáról, miután bíróság vizsgálja felesége érintettségét egy korrupciós ügyben – erről Pedro Sánchez maga számolt be az X közösségi oldalon, az állampolgárokhoz intézett szerdai nyílt levelében.

Mint írta, a Manos Limpios (Tiszta kezek) nevű “szélsőjobboldali szervezet” bejelentése nyomán indított előzetes eljárást feleségével, Begona Gómezzel szemben egy madridi bíróság, befolyással üzérkedés és üzleti korrupció gyanúját vizsgálva. A kormányfő hangsúlyozta: a szervezet feljelentése “ultrakonzervatív sajtóorgánumok állítólagos információi” alapján született, amelyekkel szemben, “valótlanságuk miatt”, felesége jogi lépéseket tett.

 Tudatában vagyok, hogy nem azért jelentették fel Begonát, mert valami törvénytelent tett, hanem mert a feleségem; ők is tudják, hogy nincs ügy

– fogalmazott Pedro Sánchez. Levelében kifejtette: az elszenvedett támadások valójában az általa képviselt “gazdasági haladáson, a társadalmi igazságosságon és a demokratikus megújuláson alapuló” progresszív politikai lehetőség ellen irányulnak, amelyet “spanyolok milliói támogattak választásról választásra”.

Így olvasom azt a helyzetet, amelyet szeretett hazánk él át: jobboldali és ultrajobboldali érdekek koalíciója, amely nem tűri Spanyolország valóságát, nem fogadja el a szavazóurnák verdiktjét

– érvelt. A miniszterelnök kifejtette: sokszor feledésbe merül, hogy a politikusok mögött emberek állnak, felesége pedig tehetetlenül éli meg a mindennapos sárdobálást.

 

Kiemelt képen: Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök / Fotó: aa.com

Ez is érdekelheti:  Halálra vertek egy 17 éves fiút Rétközberencsen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük