KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Macron von der Leyen leváltását szeretné

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Emmanuel Macron francia elnök Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök leváltására törekszik, és jelenleg más uniós vezetőkkel tárgyal ennek lehetőségéről – jelentette a Bloomberg szerdán forrásokra hivatkozva.

Von der Leyen most a kevesebb mint két hónap múlva esedékes választásokra készül, hogy újabb ötéves mandátumot szerezzen. Macron, aki az egyik kulcsfigurája volt von der Leyen uniós csúcspozícióba emelésének, nyíltan kritizálta az elnök (Ursula) EB vezetésére vonatkozó felfogását.

„A bizottsági elnökség azért van, hogy a közérdeket védje, ezért nem szabad túlpolitizálni. Ami, meg kell mondani, egyáltalán nem volt így a leköszönő bizottság esetében”

– mondta Macron a múlt hónapban Brüsszelben.

Brüsszeli források, köztük von der Leyen hivatalában dolgozók is úgy nyilatkoztak, hogy továbbra sem világos, hogy Macron valóban a leváltására törekszik-e, vagy csupán azért gyakorol nyomást rá, hogy a jövőben engedményeket csikarjon ki tőle.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen / FOTÓ. © Getty Images / Corbis / Antoine Gyori

Ez is érdekelheti:  Kocsis Máté: Sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük