KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

CPAC – Szánthó Miklós: a cél megszervezni az antiglobalista erők globális koalícióját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A CPAC Hungary célja nem kisebb, mint megszervezni az antiglobalista erők globális koalícióját – jelentette ki az Alapjogokért Központ főigazgatója csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) megnyitóján.

Szánthó Miklós emlékeztetett: az első CPAC Hungary 2022-ben egy „kinyújtott kéz” volt a tengeren túli és európai konzervatívok felé az „Isten, haza, család” hármasegységét civilizációs minimumként ajánlva.

Budapest, 2024. április 25.
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ fõigazgatója beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) elsõ napján a Millenárison 2024. április 25-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Azt mondta, a tavalyi eseményük a jobboldali együttműködés mélyítéséről szólt, idén pedig akcióba lendülnek.

„Le kell csapolnunk a mocsarat júniusban Brüsszelben és novemberben Washington-ban is”

– jelentette ki a főigazgató.

Beszéde kezdetén megjegyezte: „Budapest nem Brüsszel”, és ezt az is mutatja, hogy a CPAC-re nem azért nem jöhettek be többen, mert a rendőrség be akarja záratni az eseményt, hanem mert telt ház van.

Szánthó Miklós később úgy fogalmazott: „bolsevikból bolsewoke lett”, és azért van szükség „woke-talanításra”, mert a neomarxista társadalmi mérnökösködés ugyanazt akarja aláásni most is, mint száz évvel ezelőtt a marxista: a rendet, a szabadságot és a biztonságot.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója jelezte: a konzervatív oldalon hisznek a teremtés és a természetes dolgok rendjében. Hisznek a nemzetek szabadságában, a közösség tagjainak egymás iránti lojalitásában, abban, hogy többség és igazság összeszervezhető. És hisznek a béke alapjában, a biztonságban, abban, hogy

„meg kell védeni határainkat, családjainkat és gyermekeinket”

– emelte ki, hozzátéve, hogy az élet pártján állnak.

Közölte: a woke-őrület azonban mindent „a feje tetejére akar állítani”, mert szerintük minden csak társadalmi konstrukció. Sőt, jelenleg a szabadság nevében már nem elég, hogy bárki kilóghat a sorból, hanem a haladás nevében be kell tiltani minden sort, mivel az sérti az abból kilógók érzékenységét – jelezte.

Szánthó Miklós ennél sokkal komolyabb problémának nevezte, hogy az ideológia- és érzelemvezérelt gondolkodásmód, a woke a külpolitika rangjára emelkedett Brüsszelben és Washingtonban.

Ez is érdekelheti:  Felháborodtak az ukránok Zelenszka kijelentése miatt

Megjegyezte: már hozzászoktak ahhoz, hogy a jog New York-i vagy luxemburgi bírósági üléstermekben nem a politika gátja, hanem eszköze lett. Ahhoz is, hogy a liberális demokráciát exportálni kell „a történelmileg nem megfelelő fejlődésű” országokba, illetve a jogállamisági eljárásoknak vagy uniósforrás-visszatartásoknak a jogi alapja az, hogy éppen szuverenista kormány van hatalmon Varsóban, Pozsonyban vagy Budapesten.

Újdonságnak nevezte viszont, hogy a nem is olyan rég még „szeretkezz, ne háborúzz!” feliratú pólót hordó és „peace, love, happiness-re” bulizó, elvileg pacifista elit háborús pszichózisba került, és szótárából kikopott az a szó, hogy béke.

Tegnap mindenkit antiszemitizmussal vádoltak, ma „cinkosan összekacsintanak a Hamász-párti tüntetőkkel” – jelentette ki Szánthó Miklós. És ők azok, akik tegnap még bármely férfi ellen metoo-kampányt indítottak, ha akár csak rosszul nézett, ma viszont szerintük az áldozat hibája, ha „a hátán öv vagy könyv csattan”, persze csak akkor, ha az illető jobboldali nő – fűzte hozzá.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a woke lényegét az eltörléskultúrával és a politikai korrektséggel szemléltette, amikor a dolgokat már nem lehet nevükön nevezni, mert valami valamilyen szempontból biztosan sért valakit.

Azonban hangsúlyozta:

„őszintén kell beszélnünk és nevén kell neveznünk a dolgokat, ha el akarjuk űzni ezt a mocsári szörnyet, a woke kísértetét, mely most új gúnyában újra bejárja Európát, és sajnos Amerikát is”.

Összefogást sürgetett a konzervatív oldalon, mondván, „sokkal több az, ami összeköt, mint ami szétválaszt”. Rend, szabadság, biztonság, ez a józan ész, a szuverenisták válasza a woke-globalizmusra – jelentette ki.

„Mi vagyunk a wokebusters, woke-talanítunk, lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben és Washingtonban is”

– zárta szavait Szánthó Miklós.

 

Kiemelt kép: archív

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük