KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor Steve Bannon után Donald Trumppal találkozik Amerikában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Harmadjára találkozik ma Orbán Viktor Donald Trumppal. A pénteki megbeszélés kulcsfontosságú lehet, hiszen Trump a republikánusok elnökjelöltje, Joe Biden regnáló elnök egyetlen kihívója. Orbán Viktor többnapos látogatáson tartózkodik az Egyesült Államokban, csütörtökön Washingtonban tartott előadást a magyar miniszterelnök.

A mai napon találkozik Orbán Viktor és Donald Trump, a politikus, milliárdos üzletember floridai birtokán. Nem először találkozik a két politikus, Trump elnökként már 2019-ben fogadta a miniszterelnököt a Fehér Házban.

Orbán Viktor 2022 nyarán már járt Trump birtokán, akkor többek között elkísérte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

A mostani találkozóval kapcsolatban Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a beszélgetés fő vezérvonala a magyar–amerikai kapcsolatok helyrehozásának lehetséges  forgatókönyvei, illetve az európai béke megteremtésének feltételei lesznek.

A találkozónak egyébként a tengerentúlon is nagy visszhangja van, a The European Conservative című folyóirat többek között azt írta: a két vezető sikeres, Magyarországon javul az életszínvonal, népszerű a lakosság körében a családbarát politika, támogatják a migráció visszaszorítására irányuló lépéseket. A cikkben kitértek arra, hogy a magyar miniszterelnök a liberális fősodortól eltérő politikája hatással van az európai politikára is.

„Trump és Orbán szókimondó, konzervatív vezetők olyan kérdésekben, mint a migráció, az iszlám terrorizmus vagy a woke-kultúra, és az ukrajnai konfliktus kapcsán is eltérnek a fősodorbeli gondolkodástól” – írta a Mandiner.

Orbán Viktor és Donald Trump pénteki találkozójának az is jelentőséget és aktualitást ad, hogy a szuperkeddi előválasztási eredmények után szerdán biztossá vált, hogy a novemberi elnökválasztáson Joe Biden elnök kihívója Donald Trump lesz.

Mint ismert Orbán Viktor többnapos látogatáson tartózkodik az Egyesült Államokban, ahol csütörtökön neves amerikai közszereplők előtt tartott előadást Washingtonban, ahol a Heritage (Örökség) alapítvány vendége volt.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor ma európai vezetőkkel tekinti át a kialakult háborús helyzetet Brüsszelben

Orbán Viktorral Kevin Roberts, a Heritage elnöke beszélgetett,

a közönség soraiban a legnevesebb amerikai jobboldali politikusok, elemzők, közéleti személyiségek foglaltak helyet.

A programot Vivek Ramaswamy amerikai konzervatív politikus, kommentátor, korábbi republikánus elnökjelölt vezette fel. Elhangzott: a világnak szüksége van egy mozgalomra, amely az igazságért, a hagyományokért, a családokért, az emberekért küzd.

A zárt körű panelbeszélgetésen

Orbán Viktort a magyar konzervatív család- és gazdaságpolitika sikereiről, kihívásairól, az ukrajnai háborúról, az amerikai–magyar kapcsolatokról, Trump elnökről és személyes politikai hitvallásáról kérdezték.

A program után a miniszterelnök a washingtoni magyar nagykövetségen megbeszélést folytatott Steve Bannon amerikai médiaszemélyiséggel, politikai stratégával, Donald Trump korábbi elnök tanácsadójával.

hirado.hu

Kiemelt képen: Orbán Viktor és Steve Bannon a washingtoni magyar nagykövetségen 2024. március 7-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük