KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Londoni nagykövetet csinált volt főparancsnokából Zelenszkij

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jóváhagyta Valerij Zaluzsnijnak, az ukrán fegyveres erők nemrégiben leváltott főparancsnokának jelölését az ország londoni nagyköveti posztjára – közölte csütörtökön az ukrán külügyminisztérium.

A tárca hivatalos honlapján kiadott közlemény szerint a minisztérium már el is küldte a brit félnek a kérelmet a fogadó nyilatkozat megadására.

A TSZN ukrán televízió internetes oldalán emlékeztetett arra, hogy Ukrajna előző londoni nagykövete 2020 júliusától Vadim Prisztajko korábbi külügyminiszter volt, őt 2023 júliusában menesztették posztjáról. Prisztajko a külügyi tárca élén 2019 augusztusától 2020 márciusáig állt.

Zelenszkij elnök február 8-án Olekszandr Szirszkij tábornokot, a szárazföldi erők addigi parancsnokát nevezte ki az ukrán fegyveres erők új főparancsnokává,

miután felmentette a tisztségből Zaluzsnijt. Egy napra rá az elnök Ukrajna Hőse címet adományozott neki.

Zelenszkij esti videoüzenetében azt mondta, hogy Zaluzsnij kifejezetten diplomáciai feladatot akart vállalni.

 

Kiemelt kép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott archív kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről és Valerij Zaluzsnij tábornokról, az ukrán fegyveres erők fõparancsnokáról. Zelenszkij 2024. február 8-án felmentette Zaluzsnijt a főparancsnoki tisztségből. (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

Ez is érdekelheti:  Háborús hangulat van Brüsszelben - a Kossuth Rádió vendége volt ma reggel Orbán Viktor

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük