KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szakértő a Trump–Orbán-találkozóról: Szúrja a mélyállami szereplők szemét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Sokkal nagyobb politikai súlya lett Magyarországnak, mint amit az ország mérete indokolna. Mindez Orbán Viktor miniszterelnök politikájának köszönhető” – mondta a Magyar Nemzetnek Fekete Rajmund, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársa Donald Trump és Orbán Viktor pénteki találkozójával kapcsolatban. A kutató szerint a volt amerikai elnök újraválasztása békét hozhat Európában.

„A magyar miniszterelnökre mindenki odafigyel. Nemcsak azok, akik szimpatizálnak vele, hanem a politikai ellenfelei is. Őszinte politikus, amit mond, annak mindig súlya van: emiatt különös érdeklődéssel figyelik az egész világon. Sokkal nagyobb politikai súlya lett Magyarországnak, mint amit az ország mérete indokolna, köszönhetően a magyar miniszterelnök politikájának. Ezt jól demonstrálja a mostani találkozó is. A jobboldal – szerte az egész világon – egyfajta sikerreceptet vár a magyar miniszterelnöktől”

– mondta a Magyar Nemzetnek Fekete Rajmund, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársa.

Orbán Viktor március 7-én, csütörtökön utazott Washingtonba. A magyar miniszterelnök először Kevin Robertsszel, a legnagyobb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány elnökével folytat panelbeszélgetést. Március 8-án, pénteken a magyar miniszterelnök Donald Trump korábbi amerikai elnökkel tárgyal Floridában. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, hogy Orbán Viktor és Donald Trump találkozójának a két legfontosabb napirendi pontja, 

  • hogy hogyan lehet újra békét teremteni Európában,
  • és hogyan lehet majd visszatérni a magyar–amerikai kétoldalú kapcsolatokban arra a magasságra, ahol ezek a kétoldalú kapcsolatok Trump első elnöki ciklusa alatt voltak.

Trump és Orbán között működik a kémia

A szakértő szerint Orbán és Trump között „működik a kémia, sok mindenben azonos az álláspontjuk”. A kutató egyetértett a Washington Times hasábjain megjelent állítással, miszerint a két erős vezető találkozása szimbolikus jelentőséggel is bírhat, ugyanis a kettejük vezetői szövetsége a világ színpadán képes lenne megállítani a woke-ideológia előretörését. Fekete Rajmund szerint

A magyar–amerikai kapcsolatokról szólva kifejtette: ma az USA-val gazdasági és védelmi területen jól állunk, politikai kapcsolataink azonban az Obama-éra szintjére süllyedtek vissza.

Látjuk azt a fajta nyomásgyakorlást, amely az amerikai nagykövet részéről érkezik. Láthattuk az Action for Democracy beavatkozási kísérletét a magyar választásokba

– magyarázta. Hozzátette: Donald Trump elnöksége alatt az amerikai vezetés felhagyott a politikai nyomásgyakorlással, a demokráciaexporttal, amely a korábbi korszakokat jellemezte. Az amerikai–magyar kapcsolatok pedig soha nem látott szintre erősödtek. Fekete Rajmund szerint ennek kiemelkedő eseménye az volt, amikor Donald Trump Orbán Viktort fogadta a Fehér Házban, Washingtonban.

A béke árt a mélyállami szereplőknek?

A találkozó hírének kiszivárgása után a globalisták azonnal megkezdték a két vezető ostorozását. Az MSNBC csatorna például azt közölte, hogy Trump az Egyesült Államokban ugyanolyan antidemokratikus uralmat vezethet be, mint amilyent Orbán Viktor Magyarországon. Az igazgató ezzel kapcsolatban elmondta: az elmúlt 14 évben a magyar kormány ellen olyan lejárató kampány zajlott a magát függetlennek, illetve objektívnek nevező baloldali sajtóban, amely sok esetben köszönőviszonyban sem volt a valósággal. Mint fogalmazott,

szúrja a mélyállami szereplők szemét Orbán Viktor nemzeti politikája. 

A kutató szerint ugyanez a politika jellemző Donald Trumpra is, aki kampányszövegében is Amerika újra naggyá tevését hirdeti (Make Amerika Great Again). Hozzátette: a volt amerikai elnök olyan lépéseket is meglépett, amely nem kedvez a mélyállami szereplőknek. Példaként említette, hogy

Donald Trump elnöksége alatt az USA nem indított háborút.

A Kommunizmuskutató Intézet igazgatója szerint nem véletlen, hogy a szuperkeddet követő időszakban találkozik a két vezető: Donald Trump könnyedén megnyerte az előválasztást, republikánus kihívója már nincs, tehát gyakorlatilag az amerikai választásokra való ráfordulás előtt találkozik a magyar miniszterelnökkel.

Ternovácz Áron – Magyar Nemzet

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Donald Trump (b3) és Orbán Viktor miniszterelnök (j2) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. Mellettük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b), Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke, (b2) és Takács Szabolcs, Magyarország washingtoni nagykövete (j3).

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük