KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Orbán Viktor a CPAC-en: Idén véget vethetünk a progresszív liberális hegemóniának (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Csütörtökön megkezdődött Budapesten a világ konzervatív erőinek seregszemléje, melynek fő szónoka Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke

Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami szokatlan az ország méreteit figyelembe véve

– fejtette ki Orbán Viktor a CPAC Hungaryn.

Miközben egész Európát elöntötte a progresszív liberális óceán, itt maradt egy konzervatív sziget – fogalmazott a miniszterelnök.

Ez egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani, nem próbálják ellehetetleníteni, nem hívják rá a rendőrséget. Mindezek a múlt héten Brüsszelben megtörténtek – jelentette ki.

Hozzátette: minden híresztelés ellenére itt jogállam van, mindenki olyan konferenciát szervez, amilyet akar, azt mond, amit akar.

Orbán Viktor úgy fogalmazott:

Szemben a belga kollégámmal, a belga miniszterelnökkel, én, ha akarnám sem tudnám megüzenni egy magyar bíróságnak, hogy mi a helyes döntés. Sőt, ha üzennék is, dafke az ellenkezőjét döntenék. Nálunk így megy ez. A magyarok nem szeretik, ha mások beleszólnak a dolgaikba”.

„Brüsszelben az európai liberálisok paradicsomában már megvalósult az európai progresszív élet. A régi vicc jut eszembe még a diktatúra idejéből: »Tessék mondani, ez már a kommunizmus, vagy lesz még rosszabb is?«” – mondta.

Felidézte: két éve, az első CPAC-en – kellő szerénységgel – a magyar sikerről beszélt, tavaly pedig a brüsszeli progresszív-liberális labor működéséről.

De – folytatta – az idei nem az elmélet, hanem a gyakorlat éve, választások lesznek szerte a világban és ezeket a választásokat meg kell nyerni.

A progresszív liberálisok érzik a veszélyt, a korszak leváltása, az ő leváltásukat is jelenti, ezért mindenre elszántak, nem riadnak vissza semmitől és most még ők vannak hatalmon. Hatalmon vannak és nem hezitálnak használni az eszközeiket – fejtette ki.

Régen a kommunisták, most pedig a progresszívek öt lépésben éneklik ki a sajtot a szánkból, és öt lépésben jutnak el oda, hogy az állami szerveket az elnyomás eszközévé tegyék” 

– fogalmazott.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor miniszterelnök reagálása a szlovák miniszterelnököt ért támadásra

Mint mondta:

Először is átfogalmazzák, hogy mi a normális.

George Orwell ezt már látta, ezt írta: »A háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő«. A progresszív liberálisok elnyomásának első lépése, hogy a normális az homlokegyenest az ellenkezőjét jelentse. A háború béke. Ezt mondják ma is a progresszívek. Piece facility. Így hívják a brüsszeli pénzügyi alapot, amelyből a legpusztítóbb fegyvereket küldik a frontra. A migráció erőforrás – mondják. Miközben nő a bűnözés, nő a terrorfenyegetettség és a bizalom elvész a társadalmainkból. 

A második lépés, hogy a kifordított normalitást állami eszközökkel kezdik terjeszteni. Aki mást gondol, az problémás. Azzal valami baj van. 

Aki ellentétes véleményen van, az vagy tudatlan, vagy őrült. Azt a képzetet kell kialakítani, hogy ha rájuk hallgatnánk, az valami végzetes katasztrófához vezetne. 

Aztán jön a harmadik lépés, amikor elterjesztik rólad, hogy mivel veszélyes nézeteket vallasz, biztonsági kockázatot is jelentesz. 

Rádküldenek valamiféle fact checkert vagy demokrácia-őrkutyát, ami aztán megállapítja rólad, hogy nem osztod az általuk hirdetett normalitás nézeteit, ezért radikális vagy, akinek a szólásszabadságát bátran lehet korlátozni. 

Aztán negyedik lépésben rád uszítják a liberális sajtót. Aktivistákat állítanak hadrendbe, akik aztán jogi eszközökkel elhallgattatnak. 

Jön az internetes, a közösségi médiában feljelentgető álprofilok világa és a bíróságokat és az állami szerveket feljelentéssel bombázó civilek garmadája. 

És ha még mindig bírod, és ha még talpon vagy, akkor ötödik lépésben az állami szervek is akcióba lendülnek. 

Annyi beadvány és feljelentés érkezik hozzájuk, hogy sajnos kötelességük vizsgálódni utánad. Így lesznek az állami szervek, a progresszívek magánintézményei. Megállapítják, hogy a sajtó vádjai, az őrkutyák aggodalmai megalapozottak, eljárást indítanak ellened, és végül állami eszközökkel hallgattatnak el”.

Ez történik Magyarországgal Brüsszelben és Trumppal Amerikában 

– tette hozzá.

Orbán Viktor megállapította, ilyen helyzetben kell győznünk, „a nyugatiaknak talán ez új dolog. Nekünk, közép-európaiaknak nem. Mi jól ismerjük ezt a helyzetet. Mi láttuk, hogyan építették ki a politikai elnyomást a kommunisták.”

Ez is érdekelheti:  Törökország: puccskísérlet előkészülete zajlik Erdogan ellen

Ennek most véget vethetünk, idén – ha a Jóisten is úgy akarja – lezárhatjuk a progresszív-liberális hegemóniára épülő világrendet. Ez a világrendet elbukott, háborúkat, elszegényedést hozott a világra – hangoztatta.

Ez a világrend olyan vezetőket termelt ki, akik nem valók vezetőknek

– jelentette ki.

„Ezeknél a kétbalkezes vezetőknél még egy szépségversenyen is többet tudnak a világbékéről”

– fogalmazott.

Új világrendre, szuverenista világrendre van szükség, amelyben nincs globális ideológia, amelyhez mindenkinek igazodnia kell. Ez a világrend a Soros-féle nyitott társadalom helyett a védett társadalmat állítja a középpontba, amelyben az állam védi a saját polgárát

– magyarázta.

„A régi világ hívei ott ülnek Brüsszelben és bár nem dolgom, hogy beavatkozzak az amerikai politikába, de attól tartok, ott ülnek Washingtonban is. Mi az idén arra vállalkozunk. Mi az idén arra vállalkozunk, hogy elkergessük őket onnan” – mondta.

***

A CPAC (Conservative Political Action Conference) az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, melynek első európai fórumát az Alapjogokért Központ szervezte meg 2022-ben.

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtök reggel 9 órakor kezdődő panel utolsó felszólalója lesz.

A CPAC Hungaryn részt vesznek még:

  • Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke;
  • Fabrice Leggeri, a Frontex korábbi igazgatója;
  • Janez Jansa, Szlovénia volt miniszterelnöke
  • Markwayne Mullin, Oklahoma állam szenátora;
  • Rick Santorum, volt Republikánus elnökjelölt; valamint
  • Santiago Abascal, a spanyol Vox elnöke.

Mandiner

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary 2024 rendezvényen 2024. 04. 25. Budapest / Fotó: printscreen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük