KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna a teljes értékű polgárháború küszöbén áll

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna: az illuzórikus békét valóságos háború követheti

Archív fotó. © Fotó: RIA Novosztyi/Makszim Blinov

Petro Porosenko ukrán elnök „felfüggesztette az egyoldalú tűzszünet hatályát” Doneck megyében. Ukrajna teljes értékű polgárháború küszöbén áll.

„Offenzívát folytatunk és fel fogjuk szabadítani földünket. A tűzszünet rendszerének meg nem hosszabbítása a mi válaszunk a terroristáknak, banditáknak, martalócoknak, mindazoknak, akik megkínozzák a békés lakosságot, megbénítják a régió gazdaságát, meghiúsítják a munkabérek, nyugdíjak, ösztöndíjak kifizetését, akik megfosztják az embereket a normális békés élettől” – olvasható Porosenko nyilatkozatában.

Az ukrán elnök rámutat, hogy a katonaság kivételesen „Oroszország-barát fegyveres aktivisták” ellen fog fellépni, és „nem fog tüzet nyitni lakónegyedekre és nem fogja veszélybe sodorni asszonyok, gyermekek és idős emberek életét”. „Ez az ukrán hadak örökös lovagi természete” – mondta az államfő.

A valóságban úgy a „tűzszünet” előtt, mint közben is a hadsereg és a Kijevet támogató egyéb fegyveres alakulatok Szlavjanszk, Kramatorszk és más délkelet-ukrajnai település lakónegyedeit lőtték, megsokszorozva a menekültek és polgári halálos áldozatok számát. A „tűzszünet” során a katonaság átcsoportosította erőit, páncélosokat, nehéz tüzérséget és sortüzelő rendszereket vonva össze. Szakértők szerint csakis ezzel a haditechnikával képes a hadsereg visszaszorítani a vele szembenálló felkelőket, mit sem számolva a békés polgári lakosság körében esedékes veszteséggel.

Bizonyára az Egyesült Államok éppen ilyen határozott fellépést vár el az ukrán elnöktől. Washington nem kívánja észrevenni az Oroszországba igyekvő menekülők áradatát, az ENSZ által felhozott számadatokat – 120 ezer menekült (az orosz migrációs szolgálatok adatai szerint 400 ezer személyről van szó) – nem hitelesnek minősíti. Washington nem kívánja észrevenni a tömeges halálos áldozatokat sem a polgári lakosság körében. A saját otthonukat a megtorlóktól védelmező felkelőket pedig „terroristáknak” minősíti.

Európában, úgy tűnik, kezdik felfogni az ukrajnai események realitásait. Még az EBESZ képviselője, az észt Tonis Asson – akit a felkelők egy hónappal ezelőtt őrizetbe vettek és a napokban elengedtek – kijelentette, hogy a felkelők nem nevezhetők „terroristáknak”, ill. „szakadároknak”, csakis „aktivistáknak”, ill. „az ellenállás tagjainak” minősíthetők, mivel „megvan a saját igazuk”. És ez abban kap kifejezést, hogy a Dél-Kelet lakossága nem kívánja alávetni magát Kijevnek, ahonnan az orosz nyelv betiltására és oroszajkúak meggyilkolására hangzottak el felszólítások.

A kijevi hatalom ellenfeleinek felgyújtása Odesszában, az ellenzékiek tömeges őrizetbe vétel, újságírók meggyilkolása és megkínzása, polgári személyekre nyitott tűz – mindez meggyőzte a Dél-Kelet lakosságát arról, hogy nem kell eleget tenni Porosenko követelésének és nem szabad letenni a fegyvert. A népnek joga van megvédeni saját életét olyan viszonyok közt, amikor a hatalom ezt képtelen garantálni, és ez a demokrácia megnyilvánulása. Probléma, hogy a demokrácia washingtoni hívei szerint Délkelet-Ukrajna népének nincs joga ilyen demokráciához.

Oroszország Hangja

0 thoughts on “Ukrajna a teljes értékű polgárháború küszöbén áll

  1. miért, mi joga volt és maradt a Versaillesban idegen terrorállamokba knszeritett őstelepes magyar nepnek? Egyszerűen rasszista egyszerűséggel semminek néznek minket és még gyalázatos hazugságokat és ideológiákat is gyártanak hozzá. Az oroszok most ezt keresztbe megkapták. Pl. Kárpátalján is az „ukrán” földet védik, nemde? Csakhogy a ruszok novgorodiakkal szövetkezett dán viking utódok és a „rusz” kifejezés nem szláv, hanem dán viking harcos klan név. Kijevbe érkezve szarmatákkal, magyarokkal szövetkeztek és a magyarok testvéreiként érkeztek a Kárpát medencébe. Az ég nem fog leszakadni és Porosenko támogatóival együtt a történelem szemétdombjára keről, de ez sok fölösleges vérontásba kerül majd. De ez a nyugati liberális rasszistákat nem érdekli, mert náluk megvannak a kiválasztott fajok listái, és az alsőbbrendűek azokat követik.. Csakhogy ember tervez, Isten végez. Ez ilyen egyszerű.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: