KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Peking: továbbra is erősödnek a negatív tendenciák az USA-Kína kapcsolatokban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Washington és Peking közötti kapcsolatokat beárnyékoló negatív tendenciák továbbra is erősödnek, mert az Egyesült Államok folyamatosan szembeszáll Kína törvényes fejlődési jogaival – mondta Vang Ji kínai külügyminiszter az Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel Pekingben tartott találkozóján.

“A két állam vezetőinek vezetése alatt a kínai-amerikai kapcsolatok stabilizálódtak. A párbeszéd, az együttműködés és a pozitív szempontok különböző területeken egyre nagyobb lendületet vesznek. <…> Másfelől azonban a kínai-amerikai kapcsolatokban a negatív tényezők továbbra is növekednek és halmozódnak” – mondta.

Ez is érdekelheti:  Hamarosan Magyarországra látogat a kínai elnök (videó)

“Kína törvényes jogaival a fejlődéshez alaptalanul szembeszegülnek, miközben Kína alapvető érdekeit folyamatosan kétségbe vonják” – idézte szavait a kínai állami média.

Az Egyesült Államoknak nem szabad átlépnie a vörös vonalakat Kína szuverenitását és biztonságát illetően – tette hozzá a diplomata.

“Az Egyesült Államoknak nem szabadna beavatkoznia Kína belügyeibe, elnyomnia Kína fejlődését és átlépnie a vörös vonalakat Kína szuverenitása, biztonsága és fejlesztési érdekei terén” – jegyezte meg a kínai külügyminiszter.

Kína és az Egyesült Államok közötti együttműködés kölcsönösen előnyös, a konfliktus pedig kölcsönösen káros lesz – mondta Vang Ji.

“A világközösség arra vár, hogy Kína és az Egyesült Államok a globális problémák megoldását célzó nemzetközi együttműködés élére áll-e, ami mindkét fél számára előnyös helyzetet jelentene, vagy pedig kapcsolatuk konfrontációba, sőt konfliktusba torkollik, ami vesztes-vesztes helyzetet jelentene” – hangsúlyozta.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Vang Ji kínai külügyminiszter

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük