Egyszer volt, hol nem volt, … – a "Pocakos" étkezde megsemmisítése

Egyszer volt, hol nem volt …

Volt egy város a Sárgolyó orbitális közepén, annak az orbitális középnek a legközepén, a Világ néven is nevezett csillagközi objektum leges-legközepén, úgy hívták Budapest.

Hirdetés

Azért ez a kiemelés, mert mint Vitéz Gálfalvy Béla (Sirius Kapitány) élmény-dús előadása óta tudjuk, a magyar – mint olyan – a régi idők hajnalán, Darth Vader uralkodása idején, gondolt egyet, és a Sirius bolygó ködös kozmodromján beszállt vala a maga Challenger-ébe, és fogta magát, gyökeret vert itt a Kárpát medencében….

Megtelepedve, évszázadok hosszú során egymás torkát harapdálva, nagyon sokszor egymást kijátszva, ámítva és jól letaposva kialakította a maga történelmét és hagyományait. Leginkább vérben és gyalázatban fürdetve (igen elvétve tejben-vajban is…) testvéreit és honfitársait, mostanában szem-kilövetéseken és ideologizált népnemzeti ön-pecsenyesütögetéseken át eljutva oda, hogy télnek idején csak szónoki frázissá silányult az a régi frázis, hogy: “Hűdekurvahideg van , inkább mennék Izráel földjére narancsot szedni”…

Nem kell sehová sem tartani ezen célból, mert Ady Bandi óta tudjuk, itt van már a Kánaán, helyben…. Persze tudjuk kinek, kiknek, gyermekeim.

 

 

 

 

Úgyhogy hüvelykujjat a szájba gyerekek, szemecskét le-lecsukva, hallga csak a mai mesét….

Tegnap, ezen december – elő reggelen, “sírt a telefon…”, mint a régi jó slágerben énekelte Koós Jani bácsi… Egy régi jó ismerősöm, mondhatni barátom hívott: nagy a baj, kéne már arra járnunk…. Nosza, lóra magyar, objektív, kamera a nyeregtáskába, és a Szilaj Csikó (nem az újság, mert az csak egy látványos promó-bóvlija egy nem kevésbé ugyanolyan szövetségé…) nyerítve elindult… A XVI.kerületbe érve, Örs vezérünk terén aztán paripát váltottunk, és az értünk jövő benzin-szekér utasterében már kezdett körvonalazódni a történet : “Pocakos” néven ismerte jó pár éve a környék idősebb és szegényebb sorsú lakosága azt az éttermet, amelyik a saShalom nevű terület határán, a piacon főzögette napi menüjét kispénzű véneknek, kisdedüket óvó, nevelgető anyáknak… Mellé még egy kis zöldséges bolt is kínálgatta a többieknél emberibb, barátibb árú gyümölcseit…

Mint egy igen-igen rossz és huszadrangú hollywoodi filmben, mások (és éppenhogy hatalommal is felvértezett illetékes elvtársak) úgy gondolták, le kéne ezt szarni magasról, jobb lenne ezen a területen egy látványelemmel tönkrevágni az ósdi városképet, hasonlatosan a Belváros Szívéhez… Valami jó nagy, ocsmány, orbitális méretű üvegpalotával, fitnessz- és sportcentrummal… Végül is a logika valahol tetten érhető ebben, hiszen még egy kis idő, és a nyomoronc véneknek, és “ennek a plebsnek ” hol lesz már pénze, “anyagi erőforrása” egyáltalán a levegő kifizetésére,, nemhogy ilyen holmi felesleges napi egyszeri étkekre? Teniszezni pedig csak-csak kell valahol a túlélőknek, nem?

Na szóval, mint kiderült, a rossz halivúdi film receptje sikeresen került magyarításra … Mint elmondták aztán személyesen a kárvallottak, Laci bácsival, a tulajdonossal az élen, először a régi jó Közel-Keleti trükk került bevetésre. Felemelték a bérleti díját ennek az egész objektumnak olyannyira, hogy ne lehessen kifizetni a rentábilitás szabályait nézve… Ezt persze megvitatták, szóvá tették, látszólag a városrész vezetői bele is mentek “egyezkedésbe”, halogatásokkal, bérleti díjak letétbe helyezésével (és itt az egyik trükk, mert így valójában nem vették át: ergo a gonosz “bliccelője” nem fizetett….) abban a hitben tartva a jobb hiszemre érdemes népeket, hogy megy minden a törvényesség útján… Ezenközben az új csarnok tervei elkészültek, a terület más részeit lekerítve, el is kezdődött az építkezés. Talán nem figyeltek Laci bátyámék, vagy talán nem mertek hinni abban, hogy itt biza’ már más törvények (általában a farkas- előjellel) kezdtek életbe lépni… Talán az Igazságban hittek valamicskét, botorul eltévedve a hazugságok fái között ebben a Nagy Erdőbe Vitelnek is nevezhető mai rengetegben…

Így aztán mint megtudtuk (lásd a mellékelt kis filmecskét is < Az íráshoz tartozó videó (címe: TENISZ, NARANCS, KORDON…. ) itt megnézhető!>, ne fogd vissza magad, moziba is kell néha ellátogatni, nna…) hogy hajnaltájt, amikor éppen kezdték előkészíteni Kovács néniék és társaik aznapi ebédjét a szorgos kezek, hirtelen bombariadót kajabált valaki, jöttek a szigorú kutató kezek, szemek, és a feltételezett robbanás veszélye miatt mindenkit az utcára tereltek. Amíg a szervek odabent végezték a szorgos kutatást, a földből szinte pillanatok alatt kordonok nőttek ki, bekerítve az épület-együttest.. Utána, azután amikor a vaklárma bebizonyosodott, aztán vissza lehetett menni …

és most jön a svédcsavar:

nem a tulajdonosnak, nem az ott dolgozóknak.

HANEM KAMIONOKNAK, SZÁLLÍTÓ JÁRMŰVEKNEK…

És a kísérő, rakodásra kiképzett brigádnak… Seperc alatt letépték a rácsot az ablakokról, és kezdték felpakolni a berendezési tárgyakat, ingóságokat… Az őrökkel is megerősített kordonon aztán befelé már nem juthattak a jelenleg (papír szerint még) jogos tulajdonosok… Sőt, személyes ingóságaikhoz sem juthattak már hozzá. A területet eddig bősz magabiztossággal őrző kutyájukat is e sorok írója jelenlétében kaphatták vissza onnan bentről, szegény pára úgy reszketett, mint általában igen nagy hidegben, vagy talán jó erős oldalba rugdosások után szokták a bundások tenni….

Hiába a még folyamatban lévő bírósági ügy, hiába a többek által is megerősített “hadüzenet nélküli” állapot (hiszen egybehangzóan tanúsították azt a kintiek , hogy semmiféle felszólítást, határozatot nem kaptak, ami ezt a napot jelölte volna meg miheztartásuk véget… ) ismételten, sokadszorra (és még majd hányszor fogjuk ezt megélni ? ….) bebizonyosodott: itt bizony, ebben az új, szavazófülkés forradalom utáni szép országban a valódi tulajdonosok (?) a valódi döntéshozók úgyis azt csinálnak amit akarnak….

Így aztán jó pár ember számára bizonyos, hogy ezen a napon jött el (ha már halivúdi példa) az END…. Ami ugyebár azért nem nagyon “happy -….”

*.*

Persze lehetett volna ezt az egészet úgy is megírni, az újságírás szabályai szerint, “kis hírben”:

Budapest XVI. kerületében, a városfejlesztési program keretén belül tervezett piac-felújítás területén ma hajnalban kisebb konfliktus után, a kerületi önkormányzat érvényt szerezve hatás- és jogkörének, kiköltöztette a lebontásra ítélt épületegyüttesben jelenleg még üzemelő éttermet, boltot. Az esemény során kisebb konfliktusra került sor ugyan, de a hatóság és az illetékes szervek akadálytalanul lebonyolították a számukra kirótt feladatot. Személyi sérülés nem történt…

(Helyi Narancs Hírharsona)

*:*

Csak lelki, a jó k….a nyátokat, a szentségit neki! Nem is kicsit….

Végére maradt volna pár kérdés, ami e sorok írójában felmerült:

1. Ki a bánat fog majd teniszezni abban az új csarnokban? Mert ahhoz rendszeresen enni kell, erőnlétben lenni, és nem utolsósorban anyagi-erőnléti állapotban is leledzeni… Avagy ez költői kérdés volt, mert már régen meg vannak az erre “méltóak”, és a “zavaró tényezők eltávolítása” mindenhonnan, akár az aluljárókból és egyéb helyekről (akár otthonokból is?) már ugyanúgy egy – most még nem nyilvános – operatív terv kérdése csupán?

2. Mint Laci bácsitól megtudtuk, egyik fő tevékenységük nap mint nap a kispénzűek megsegítése, terményekkel való ellátására is kiterjed. A magyar termelők terményeinek kedvező áron való forgalmazása …. Eljuttatása a rászorulókhoz…

Ugye milyen ismerős? A Magyarok Szövetsége néven is nevezett Nagy Lufi is ezt promózza, ezt hirdetgeti… Tehát a most kilakoltatást elszenvedett ember és családja ennek szellemében élt, él… Ugyanezt teszi… Ugyanazt, mint a koreai- kínai biznisz palotai centrumában kis sarkot kapott Magyarok Piaca…

Tehát, népesen szólva “a mi almunk… “

Akkor hogy a picsába’ lehet az, hogy déli tizenkét órakor, hajnali kettőtől egyedül egy újságíró jelent meg ennél az esetnél?

HOL és merre voltak a MSZ emberei, képviselői? A “nemzeti jogvédők” képviselői? A máskor MTV1, TV2, Echó TV kamerái előtt pancsikoló érdek-politikusok a “nemzet oldaláról”? Az érdekvédelem prominensei?

Folytassam?

Ugye, felesleges?

Hiszen sem polgármester-választások nem közelednek, sem börtön nincs a közelben (még), ami előtt körbe lehet adni kézről-kézre a Magyar Nemzeti Befőttesüveget…..

“Csak ” egy (egy???) Élet munkája és további léte merült el megint a mocsokban…

Az meg kit is érdekel?!

“Sámán testvérem, add már ide a csíksomlyói turullal ékesített távirányítót, váltsunk csatornát, jön a Helyszínelők, de pszt’! el ne meséld majd a Magyarok Házában, hogy eztet nézegessük itthon titokban…. “

(NAPIFOTO – Oskar)


Nota Bene:

Ami viszont feltűnt ugyan, de szerintem nem a kérdések katagóriába illik:

Egyetlen egy “sün”-t vagy akár egyenruhás rendőrt nem lehetett a környéken látni….

Ez általában akkor szokott lenni, amikor valaki/valami annyira biztos a dolgában, és annyura tudja, hogy mit csinál(hat) hogy kiben is merülne fel biztosíttani?

Úgyhogy kedves Kurucinfó, meg hasonló népnemzeti szócsövek:

Nem kéne itten cikkezni, írogatni arról, hogy közeledik vagy várható Magyarorország elfoglalása…

 

Nemzeti InternetFigyelő

 

Facebook hozzászólások


9 thoughts on “Egyszer volt, hol nem volt, … – a "Pocakos" étkezde megsemmisítése

 1. Nem lehetne inkább érthetően, tömören, világosan, magyarul fogalmazni?
  Nem olvastam végig, az első tizenöt sor után meguntam. Utána itt ott belekukk, de ott sem találtam értelmesebb mondanivalóra.

 2. Hogy rohadnának már meg a teniszpályájaikkal! Bár lett volna eszem tényleg sokáig imádott hazámból eltakarodni fiatal koromban. Akkor is ez lenne, de legalább nem látnám! A legmocskosabb az egészben a “bombariadó”. Nem volt bőr a pofájukon a szemükbe nézni, “trükköztek”! Hányadék csürhe!

 3. Kedves “chabbix!” Tanulj meg olvasni! Ha ez neked nem magyaros fogalmazás, akkor talán Te nem is vagy magyar.(.. már bocs!) Ennél világosabb, egyértelműbb írást régen olvastam. A gyomrom öklömnyire szorult a tehetetlen dühtől, és a reménytelenség miatti kétségbeeséstől. Mert ebben aztán benne van a magyar nyelv, és a kiveszőben lévő magyar/(székely-góbés) észjárás és nyelvi lelemény minden tüneménye. Egy ilyen bicskanyitogató/(aknavető-töltögető) témát ilyen Karinthy színvonalú, sziporkázóan eredeti stílusban megírni, már szinte LUXUS. OSKAR elemében volt, és (nálam) el is érte a célját: ÖLNI TUDNÉK, mert más módja úgysincs ennek a gátlástalan ,aljas és telhetetlen poliptól való megszabadulásnak.
  “kereckeyen”! Már zokon ne vedd, de “imádott hazád” nem azonos azzal a tetű népséggel, amely benépesíti. Vagyis nem Neked kellett volna eltakarodni, hanem ezt a parazita rákos polipot kellene eltakarítani — DE GÓCOSTUL ÁM !!! — EBBŐL A SZÉP HAZÁBÓL, AMÍG NEM JUT GÁZA SORSÁRA! (Ha ugyan már nem késő!)
  Igen , a legmocskosabb valóban a “bombariadó”! Meg a droidpalotára leadott sorozat, meg a naggyűlések előtti “terrorveszély”, meg a 9.11., és a többi “trükkök százai”, melyeket ugyanabban a boszorkánykonyhában főztek ki, melyben a Kárpát-medencei “Új Israel” megvalósulni látszó rémálmát.
  KEDVES OSKAR!
  NAGYON-NAGYON-NAGYON JÓ ez az írás, kár volt beleszőni az MSZ fikázását! Még akkor is, ha van benne igazság. ne felejtsd el, hogy nem csak a jószándékú TISZTA(!) kezdeményezőkön múlott, hogy az MSZ mára ide jutott, hanem sokkal inkább a beszari, lusta, sumák, ál-nemzeti csőcseléken, amely cserbenhagyta. Mint augusztusban Bösztörpusztán: Odatódult bámészkodni, vásárolni, inni és zabálni, de az előadásokra a tizede sem ült be, és a végén a lebontást és helyreállítást is szinte ugyanaz a 150-200 ember végezte el, mint az építést! Az MSZ vásárokra, piacokra is csak “soppingolni” járnak.Tesznek ők arra, hogy MSZ (vagy MSZP).
  Szóval a közmondás mára így módosult:
  A HELYZET [email protected], DE … REMÉNYTELEN!
  ATTÓL PERSZE A FELADAT MIT SEM VÁLTOZOTT:
  “KÜZDENI ERŐNK SZERINT A LEGNEMESBEKÉRT…” — ha már erre szegődtünk…

 4. Az, aki kör-e-mailben követel magának adományt, ne ugasson Nemzeti Befőttesüvegről!
  A szoknyák alá fotózgatást is be kéne szüntetnie, mert undorító!

  Kedves Olvasónk!

  Amennyiben az írás szerzőjével (Oskarral) gondja van, kérem, írja meg nekünk, és mi továbbítjuk felé, de hozzászólása semmiben nem kapcsolódik az írás tartalmához. Legközelebb az ilyet kénytelenek vagyunk törölni!

  NIF szerkesztők

 5. Kedves cikkíró!
  Röviden leírnám a valóságot:
  A Pocakos Étterem bérlőjének másfél éve nem volt érvényes szerződése, mert: nem fizetett bérleti díjat, rezsit, semmit. 1,5 milliós gázművek tartozás, 2 milliós köztartozás stb. Közveszélyesen beépítette a járdát és ezzel az utcán található gázvezeték elzáró csapját is. Jogcím nélkül, önkényesen foglalta el az épületeket évről évre, majd lekerített egy óriási területet magának. Fontos tudni, hogy a telek és az épület az önkormányzat tulajdona!
  És a lényeg: az étterem maga a fertő volt! A szabad ég alatt főztek a kutyagumiban, ugyanitt tárolták a kész ételeket hordókban, amit mindig felmelegítettek, csövesek pucolták a zöldséget, hegyekben állt a szemét és a patkányok is beköltöztek az épületbe! (Döglött patkány a húshűtő mögött) Nem részletezem tovább, mert gyomorforgató.
  Természetesen mindenről képek tanúskodnak.
  Ja és tudtommal nem lesz teniszpálya, hanem zárt vásár- és rendezvénycsarnok és egy szép új étkezde, valamint piaci üzletek…
  Javaslom, máskor az igazságot is derítse ki, mikor megír egy cikket.

  Kedves Olvasónk!

  Kérjük, hogy a pontosabb dokumentumokat, információkat vagy azok elérhetőségét juttassa el szerkesztőségünk címére ([email protected]), ugyanis nem célunk, hogy hamis eseményeket tudósítsunk, bárkit is félre tájékoztassunk! Amennyiben Önnek igaza van (mi, szerkesztők nem élünk Budapesten), helyesbítő (ha kell, leleplező) írást jelentetünk meg lapunkban!

  NIF szerkesztők

 6. Ja, kihagytam, hogy Pocakos Úr nem is olyan rég, még az MSZP-nek kampányolt és fogadta a kopogtató cetliket nekik. A neten meg is lehet találni a kerületi szocik rinyálását vele kapcsolatban: “mi lesz veled pocakos?”.
  Ezt hívják politikai prostinak. Ennyi.

 7. Itt még 77 gengszterváltás lehet, sajnos az működés algoritmusa ugyanaz marad.
  Idióta pártkatonák kerülnek fel alistákra és szavazólapokra, akik krisztusból is bohócot csinálnak, bármilyn teória nevében is fogant a hatalombróker csapatuk.
  A hatalomgyakorlás ocsmány módozata – úgy látom – mit sem változik. Ha ezt a virtigli pártállami kotta szerint zajló ügyet a Fidibusz központ nem képes felülvizsgálni és orvosolni, akkor – legalábbis Sashalmon – hamarosan megnézhetik magukat.
  Ha egy csepp kis eszük van, – tudjuk persze, hogy nincs! – akkor mind a XVI. kerületben, mind Esztergomban stb. keményen le kellene számolniuk a saját nevelésű helyi krimino-klepto zsarnokaikkal.
  Tavaly azt hittük még, hogy Tarantino filmcíme – Becsteleb brigantik – Gyurcsányékról szólhat. Ma már egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy a hülyeség pártfüggetlen. S a gátlástalan önkény, a hatalommal való visszaélés hajlama szintén független a pártmezektől.
  Kiváncsi vagyok, hogy a tűzszerészek naplójában dec. 3-án mi került be. Ha semmi, tehát álriadó volt, akkor pedig szinlelt hatósági fellépésre ki adta az áldását, rendészeti és önkormányzati szinten?
  Hagyó és Hunvald várja a felelősöket …
  Kocsárd

 8. Kedves Szerkesztők!
  Az alábbi linken megtalálják a helyszínre vonatkozó beruházás részleteit: http://www.budapest16.hu/files/Sashalmi%20városközpont.pdf
  A bizonyító erejű képeket megküldtem. Kérem, hogy a videót is távolítsák el, mert valótlanságokat állít a főszereplő, remek színészi képességekkel!
  A videón látható kutyát pedig a szerkesztőségnek megküldött képeken látható szemetes udvarban hagyták évek óta szenvedni és oda piszkítani, ahol az étel előkészítő volt. Remélem mostantól jobban odafigyelnek majd rá a gazdái!
  Bízom abban is, hogy senki nem betegedett meg a Pocakos Étterem főztjétől és termékeitől…
  További részletekért keressék fel az önkormányzatot!
  XVI. kerületi lakó

  Kedves Olvasónk!

   

  A képeket megkaptuk (eléggé megdöbbentők, ha valóban ott készültek), a megadott linket megnéztük és megkeressük a cikk íróját, a videó készítőjét, hogy járjon Ő is utána a dolognak. Megpróbáljuk megkeresni az önkormányzatot is, és igyekszünk tisztázni a helyzetet. Addig is felfüggesztjük a cikket, de ha mégis abban van az igazság, kénytelenek leszünk azt is nyilvánosságra hozni.

  Reméljük, hamar kiderül az igazság.

  NIF szerkesztők

   

 9. Tisztelt szerkesztőség!
  Szerintem a cikk, illetve videó leközlése előtt kellett volna tisztázni a valós helyzetet és nem beállni a sárdobálók, alaptalan vádaskodók közé.
  Morálisan helytelen tevékenységükkel, Önökhöz méltatlanul félretájékoztatták az olvasókat.
  Üdvözlettel.
  Kedves Olvasónk!
  Soha nem tartottuk magunkat tévedhetetlennek. Az indító írás a Pocakos tulajdonosát védte, de az önkormányzat honlapján lévő adatok ezzel ellentétesek. Aztán mégis újabb ellentétes állítás került elő, miszerint az önkormányzat törvénytelenül járt el. Mi mindegyiket közreadtuk, de se bírók, se nyomozóhatóság nem vagyunk. Majd csak fény derül az igazságra. A mi feladatunk annyi, hogy felhívjuk a figyelmet, ha valami rendellenes dolgot tapasztalunk, s nem az igazságtétel. Akkor hibáztunk volna, ha valamit – ami tudomásunkra került – elhallgattunk volna. Kérdezem: talán igaza van, s legjobb lett volna hallgattunk volna az egészről? Nem gondolom. Ennyit tudtunk meg, a többi a kerületben lakók dolga.
  Üdvözlettel: Híradmin

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Dráguló orvosi szolgáltatások?
Prima Primissima 2010 – Moldova kitüntetéséhez
Üdv. Fidesztánban: A Vezér
Close