KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy brancs ezek: Gyurcsányné lesz a közös miniszterelnök-jelölt 2026-ban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bár korábban tagadták, hogy megállapodtak volna, de nincsenek csodák az összevissza hazudozó ellenzék (a magyar nemzet belső ellenségei) módszertanában.

A Magyar Köztársaság kövénél tett közös bejelentést Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – Zöldek elnökségi tagja, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke, EP-képviselője, valamint Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselője.

Dobrev Klára bejelentette: a DK, az MSZP és a Párbeszéd stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött, ez az Orbán-kormány leváltásáról és utána egy szociáldemokrata-zöld kormányzásról szól.

Dobrev Klára és Karácsony Gergely / Fotó: Szollár Zsófi / Index

Az árnyék-miniszterelnök szerint azt látják, hogy a kormány erkölcsileg is válságba sodorta az országot a pedofilbotránnyal. Dobrev Klára úgy fogalmazott, gazdasági, társadalmi, szociális válságban van az ország, a megoldást egy erős, baloldali, szociáldemokrata és zöldpolitikában látják. A megállapodásuk hosszú távra szól, amelynek része a közös EP-lista, fővárosi önkormányzati lista, közös jelöltek és  a 2026-os országgyűlési választáson történő együttműködés, közös miniszterelnök-jelölttel.

Ez is érdekelheti:  Murányi László: EZEK...

Karácsony Gergely arról beszélt, azért küzdöttek, hogy ez a város mindannyiuk közös otthona legyen. „Magyarországon maffiaállam működik, ezzel szemben az önkormányzatok világos alternatívát mutattak, a közhatalmat lehet szolgálatra is használni” – fogalmazott.

A főpolgármester szerint a Fidesznek hadüzenete van a budapestieknek, és nemcsak nyílt sisakos küzdelem van, hanem lát egy olyan jelöltet is, aki függetlennek adja ki magát. Karácsony Gergely közölte: a három párt tiszteletben tartja a Momentum döntését, a közös listát ez a három párt fogja adni, az ő vezetésével. Két dolgot venne nagyon komolyan: az együttműködésnek nincs alternatívája, a másik, hogy világos alternatíva kell, nem elég azt mondani, hogy nem akarják az Orbán-rendszert.

Kunhalmi Ágnes / Fotó Szollár Zsófi / Index

Kunhalmi Ágnes és az MSZP régóta mondja, hogy nincs alternatívája az együttműködésnek, „most már van hova szavazni”. A párt társelnöke úgy vélekedett, „most nyílt meg a lehetőség arra, hogy Orbánt visszaszorítsuk és 2026-ban megverjük”, a Fidesz pedig Budapestre sem jöhet vissza, „sem fehér lovon, sem trójai falovon”. Kunhalmi Ágnes attól tart, hogy Orbán Viktor és szövetségesei leépítenék a szociális Európát, ezért óriási a felelőssége a baloldalnak.

Korábban tagadták…

Március 21-én elsőként a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy információik szerint a DK, az MSZP és a Párbeszéd megegyezett az idei európai parlamenti választásra a közös listás indulásról. A lap úgy tudta, hogy a megegyezés a 2026-os országgyűlési választásokra is érvényes, Dobrev Klára közös miniszterelnök-jelöltségével.

Index

Kiemelt képen: Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes, Karácsony Gergely, háttérben Kálmán Olga / Fotó: Index

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük