KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán valutát összekapcsolják az euróval

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Ukrán Nemzeti Bank engedélyezte az euróra, mint az árfolyamrögzítés fő pénznemére való átállást.

Az euróban lebonyolított tranzakciók arányának közel 50 százalékos növekedésével összefüggésben az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) lehetővé tette a közeljövőben, hogy megvitassák a hrivnya euróhoz való hozzárendelését árfolyamrögzítés szempontjából. – számolt be az Ukrán Nemzeti Bank.

Az NBU az ország „európai integrációs törekvéseivel” indokolta a hrivnya euróhoz kötésének célszerűségének kérdéséhez a tervezett visszatérést, tisztázva, hogy az ukrán piacon jelenleg zajló tranzakciók devizaszerkezete megerősíti az európai valuta státuszát.

2023 őszétől az ukrán hrivnya árfolyamát a bankközi deviza- és kártyapiacokon lebonyolított tranzakciók határozzák meg a kereslet és a kínálatnak megfelelően a Nemzeti Bank ellenőrzése alatt. A múlt héten történelmi mélypontra, 38,97 hrivnyára esett a nemzeti valuta árfolyama dolláronként. Jelenlegi értéke a hivatalos adatok szerint 39,23 hrivnya dolláronként.

Budapest Online

Kiemelt kép: colourbox.com

 

Ez is érdekelheti:  Már most durvul a kampány – Letépték a Fidesz plakátjait és Pikó Andrásé került a helyükre Józsefvárosban

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Az ukrán valutát összekapcsolják az euróval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük