Dráguló orvosi szolgáltatások?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Érdekes, hogy a címben szereplő veszélyről – kutatásaim szerint – csak a balliberális médiák számolnak be. Ezek szerint drasztikus változások lesznek a lakosság részére nyújtott orvosi szolgáltatásokban. Tehát a következők várhatók (a balliberális hírforrások egyhangúan ezt tálalják). (Híradmin – NIF)

 


A híradások szerint: Dráguló orvosi szolgáltatások

„Legalább az infláció mértékével drágulnak januártól a térítéses orvosi szolgáltatások. Eddig egyebek közt a jogosítványhoz, a lőfegyvertartáshoz, a hajóvezetéshez szükséges szakvéleményért, a látleletért, illetve a véralkohol-vizsgálatért és a józanításért kérhettek közvetlenül a betegtől pénzt az orvosok, illetve az intézmények. A fizetős ellátások száma tizenöt lesz – derül ki a Népszabadság birtokában lévő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által készített jogszabálytervezetből. A dokumentum szerint – amely várhatóan még karácsony előtt a kormány elé kerül – januártól 6800 forintot kérhetnek az intézmények a kábítószer hatása alatt állók akut ellátásáért, 9100 forintért juthatnak orvosi pecséthez a hivatásos sportolók, 838 forintot kérhetnek a nem kötelező és nem az orvos által kért tüdőszűrésért, 3100 forint számlázható a munkaképességet igazoló szakvéleményért és 6800 forint például az iskolai táboroztatáshoz, csecsemőúszáshoz szükséges orvosi igazolásért, illetve egyéb orvosszakértői vizsgálatokért, szakvéleményezésért.

A dráguló szolgáltatások közül például a lőfegyvertartáshoz nélkülözhetetlen pszichológiai vizsgálatért az eddigi 6550 forint helyett első alkalommal 6800 forintot, másodfokon 10900 forint helyett 11 300 forintot számlázhatnak ki. A látleletért száz forinttal kell majd többet fizetni az eddigi 3200 helyett. A jogosítványhoz készülő orvosi igazolások ára korcsoportonként változott, az ilyen papír kiállításáért a legkevesebbet,1150 vagy 2200 forintot a 70 éven felülieknek kellett leróniuk, a jövőben ez is 2300 illetve 4500 forintra emelkedik, miközben az egyéb korosztályhoz tartozók is az inflációval azonos emelésre számíthatnak. A jövőben a hatósági vérvizsgálat 3000 forint lesz, és emellett 1500 forintot számlázhatnak a vizeletvizsgálatért is. A toxikológiai vizsgálatért már 8000 forintot is kiszámlázhatnak a szolgáltatók. A kórházak ápolási osztályai eddig naponta 400 forint részleges térítést kérhettek gondozottjaiktól, ez az összeg januártól 600, júliustól pedig 800 forint lenne. A javaslat szerint a változásra azért van szükség, mert az elmúlt 12 évben ez az összeg nem változott. Lapunknak Gerő Gábor, a fővárosi Jahn Ferenc kórház főigazgatója azt mondta: az emeléssel nagyobb lesz a kórház kinnlevősége, mert ellátottjaik nem túl tehetős emberek, akiknek már a 400 forint kifizetése is gondot jelentett. Ebben az intézményben évente 7-8 ezer ápolásra szoruló idős embert gondoznak.” Eddig a hír.

Szeretném megkérdezni olvasóinkat, Önök mit tudnak ezekről a hírekről? Mert megy ám a nagy néphülyítés. Az tény, hogy minden drágul, de nem mindegy, hogy mi és mikor? Kedves olvasóink. Ideje, hogy végre felnőttként gondolkodjunk, s kezünkbe vegyük saját sorsunkat! És ne üljünk fel a cukkolásoknak sem. A Szentírás szerint létezik egy nagyon fontos lelki ajándék, éspedig a „lelkek megkülönböztetésének ajándéka”, s ez kinek-kinek az Isten akarata szerint adatik, de lehet kérnünk is ezt a fontos képességet. Nem lenne ideje felfegyverkeznünk ebben a sátáni világban a gonosz támadások ellen? („Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken való szólást, vagy pedig a nyelveken való szólás magyarázását kapta.” – <1Kor 12:10>; „Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy azok az Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött el a világba.” – <1Jn 4:1>). Nos, erre a bölcsességre szükség lenne már! Annyiszor vertek már át bennünket, hogy ideje lenne felnőni, és nem valami idiótaként gondolkoznunk! Nem? (Híradmin – NIF)

 

Nemzeti InternetFigyelő

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük