KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szászországban 37 százalékon az AfD, az SPD és az FDP egyelőre kieső helyen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Katasztrófa szélén állnak a koalíciós pártok Szászországban. Az SPD és az FDP történelmi mélyponton van. Az AfD már négy százalékkal előzi meg a CDU-t.

Az AfD trendje továbbra is emelkedést mutat – különösen a keletnémet tartományokban. Egy választási felmérés szerint a párt Szászországban már jócskán megelőzte a CDU-t, bár kezdetben fej-fej mellett haladtak. A Civey közvélemény-kutató intézet és a Sächsische Zeitung című lap keddi felmérésében a 2013-ban alapított párt 37 százalékon áll, míg a CDU továbbra is 33 százalékos. Egy hónappal ezelőtt ugyanebben a felmérésben a két párt még holtversenyben állt egyenként 33 százalékon.

AfD politikust tartóztattak le ma Németországban

Az SPD három százalékra esett vissza, és a tartományi parlamentbe jutásért kell kel küzdenie, míg az FDP 1 százalékra zsugorodott. Mindkettő negatív történelmi adat – az 1990-es „újraegyesítés” óta egyik párt sem volt ennyire rossz helyzetben. A Zöldek hét százalékkal és a Baloldal nyolc százalékkal szintén messze lemaradva hajtják a sort az AfD és a CDU mögött. A következő szászországi tartományi választást 2024. szeptember 1-jén tartják.

A közvélemény-kutatók 3 004 embernek tették fel vasárnap a kérdést: „Kire szavazna, ha Szászországban jövő vasárnap államfőválasztást tartanának?”. A felmérést online végezték december 18. és január 1. között. A tájékoztatás szerint az eredmények a hibahatár (2,9 százalék) figyelembevételével reprezentatívnak tekinthetőek. Tisztán matematikailag a CDU, a Zöldek és a Baloldali Párt szövetsége még lehetséges lenne.

Németország: Brutálisan megverték az AfD politikusát Augsburgban (+videó)

A CDU azonban pártkongresszusi határozattal kizárta az együttműködést a Baloldali Párttal, valamint az AfD-vel. Egy fekete-zöld kisebbségi kormányzás azonban nem lenne lehetséges a Baloldal támogatása nélkül. A „baloldali” „összefogási stop” azonban nagyobb eséllyel dőlhet meg, mint a „jobboldali”, bár Michael Kretschmer miniszterelnök csak a napokban jelentette be, hogy nem szívesen alakítana ismét kormányt a Zöldekkel. Ugyanebben a felmérésben a megkérdezettek 48 százaléka „elégedett” Kretschmer munkájával, míg 37 százalékuk „elégedetlen”.

Ez is érdekelheti:  Vitray Tamás 91 évesen újra megnősült

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Wolfram Günther szász környezetvédelmi miniszter (balra., zöldek) és Michael Kretschmer miniszterelnök (CDU) a drezdai tartományi parlament aktuális vitájában vesznek részt 2023. szeptember 20-án. / Fotó: globallookpress.com © Sebastian Kahnert 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Megtámadták az AfD társelnökét, Tino Chrupallát ismeretlen szerrel injekciózták be egy politikai tüntetésen

Olaf Scholz hamarosan lemondhat

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük