KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Németország: Brutálisan megverték az AfD politikusát Augsburgban (+videó)

Andreas Jurca bajor AfD-s politikust szombat este Augsburgban megtámadták és kegyetlenül megverték. A politikust kórházba kellett szállítani. Erről maga Jurca számolt be a Deutschland-Kuriernek adott videóinterjúban. A támadás akkor történt, amikor egy párttársával és kampánystábjának munkatársaival tartott grillpartiról hazafelé tartottak.

A buliból hazafelé menet találkoztak egy csoporttal, amely legalábbis részben „déliekből” állt – „A déliek alatt nem spanyolokat vagy olaszokat értek” – magyarázta Jurca. Azt nem tudta megmondani, hogy mekkora volt a csoport. Az egyik férfi megkérdezte tőle: „Te nem Andreas Jurca vagy a plakátokról?”, és a kezét nyújtotta, de azután nekiestek és leütötték.

Rövid időre elvesztette az eszméletét, a földre került, miközben a férfiak rugdosták. Az AfD-s politikusa súlyos zúzódásokat szenvedett az arcán és egyéb testrészein. A bokája is eltört. Párttársa is megsérült, de az ő sérülései kevésbé súlyosak.

A Kórházban az orvosok diagnosztizálták a bokatörést és a fejsérülései miatt éjszakára kórházban akarták tartani, de ő inkább úgy döntött, hogy hazamegy a családjához.

A támadás okáról kérdezve Jurca úgy nyilatkozott:

„Őszintén látom a veszélyét az ellenünk irányuló uszításban, mivel annyira démonizálnak minket, mintha mi lennénk azok, akik mindenkit veszélyeztetni vagy fenyegetni bántani akarnánk”

– magyarázta Jurca.

A 35 éves férfi az augsburgi AfD elnöke és frakcióvezetője a városvezetésben. Pártja tartományi listáján a hetedik helyért indul a bajor tartományi választásokon. A bajorországi tartományi választást október 8-án tartják.

Az esetet nem erősítette meg a rendőrség, amelyhez Jurca a bántalmazás után feljelentést tett. A támadásról a mainstream média nem számolt be. A Twitter/X-en az AfD ellenzői annak a gyanúnak adtak hangot, hogy az eset egy részegek közötti kocsmai verekedés lehetett, és hivatkoztak egy erre vonatkozó rendőrségi jelentésre. Azonban sem az eset időpontja, sem az érintettek életkora nem illeszkedik az AfD-s politikus megtámadásának időpontjához.

Ez is érdekelheti:  Minden amit Magyar Péter diszkóbotrányáról eddig tudni lehet (videó)

Más felhasználók viszont felháborodtak a média hallgatásán. Egyes kommentelők Frank-Walter Steinmeier német elnökre is hivatkoztak, aki a múlt héten az AfD-t tette felelőssé a társadalom brutalizálódásáért, és sürgetően óvott attól, hogy az emberek az AfD-re szavazzanak.

A hesseni Antifa egy „ellenséglistát” kezdett terjeszteni a hesseni AfD politikusok nevével és címével, és arra szólított fel, hogy fizikálisan támadják meg a párt tagjait. Így fogalmaztak:

” A legfontosabb azonban, hogy mindenekelőtt harcosok módjára szálljunk szembe az AfD-vel, tegyük pokollá az életüket, és mutassuk meg, mit gondolunk az embertelen politikájukról”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Németország: Brutálisan megverték az AfD politikusát Augsburgban (+videó)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük