KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az EU „médiaszabadsága” miatt új platformokról sugároz a Russia Today – Európában és Magyarországon is fogható

Az angol nyelvű orosz hírcsatorna immár két további műholdon és egy indiai tévészolgáltatón keresztül is elérhető

Miután az Európai Unióban gyakorlatilag mind a műholdas rendszerekről, mind az internetes hálózatokról elérhetetlenné tették a „hírek szabad áramlásának és a médiaszabadság jegyében” az orosz állami finanszírozású hírszerkesztőségek anyagainak elérhetőségét, a Russia Today új platformokról folytatja működését.

Az RT International már szabadon elérhető a szaúd-arábiai székhelyű Arab Satellite Communications Organization és az egyiptomi Nilesat által üzemeltetett műholdakon keresztül. A csatorna az indiai DD Free Dish szolgáltatásához is csatlakozott.

Az orosz hírcsatorna angol nyelvű csatornáját mostantól az Arabsat Badr 4 műholdja és a Nilesat 201 műhold sugározza. A szolgáltatások közvetlenül, előfizetés nélkül elérhetőek.

Mindkét adó elsősorban Észak-Afrika és az Arab-félsziget közönségét szolgálja ki. A Badr 4 jelét azonban számos európai országban is fogni lehet, a lejjebb közölt lefedettség szerint. A szubszaharai Afrika egyes részein élő nézők szintén a Badr 4 és a Nilesat 201 csatornára kapcsolhatnak.

A két műhold vevőkészülékének beállításai és az elérhető helyek listája a következő:

Badr 4

Pozíció: 26,0°E
Frekvencia (MHz): 12054
Polarizáció: V
Moduláció: DVB-S (QPSK)
Szimbólum sebesség (SR): 27500
FEC: 5/6
SID: 1850
VPID: 2140
APID: 2255

Albánia, Algéria, Andorra, Ausztria, Bahrein, Belgium, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Dzsibuti, Egyiptom, Eritrea, Feröer-szigetek, Franciaország, Gázai övezet, Németország, Gibraltár, Görögország, Magyarország, Irán , Irak, Írország, Izrael, Olaszország, Jordánia, Kuvait, Libanon, Líbia, Liechtenstein, Luxemburg, Málta, Monaco, Montenegró, Marokkó, Hollandia, Észak-Macedónia, Omán, Palesztina (PNA), Lengyelország, Portugália, Katar, Románia, SADR (Nyugat-Szahara), San Marino, Szaúd-Arábia, Szerbia, Szerbia (Koszovó), Szlovákia, Szlovénia, Szudán, Svédország, Svájc, Szíria, Tunézia, Türkiye, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Vatikánváros, Ciszjordánia, Jemen.

Nilesat 201

Pozíció: 7,0°W
Frekvencia (MHz): 11958
Polarizáció: H
Moduláció: DVB-S (QPSK)
Szimbólum sebesség (SR): 27500
FEC: 5/6
SID: 839
VPID: 554
APID: 555

Ez is érdekelheti:  Kínos: Biden összekeverte Zelenszkijt Putyinnal

Algéria, Bahrein, Ciprus, Dzsibuti, Egyiptom, Eritrea, Etiópia, Gázai övezet, Gibraltár, Irak, Izrael, Jordánia, Kenya, Kuvait, Libanon, Líbia, Málta, Mauritánia, Marokkó, Omán, Palesztina (PNA), Katar, SADR ( Nyugat-Szahara), Szaúd-Arábia, Szomália, Dél-Szudán, Szudán, Szíria, Tunézia, Egyesült Arab Emírségek, Uganda (egyes részein), Ciszjordánia, Jemen.

Az indiai lakosok mostantól a Prasar Bharati állami tulajdonú műsorszolgáltató által üzemeltetett DD Free Dish műholdas szolgáltatáson keresztül is megtalálhatják az RT International-t. A csatorna április 1-jén került be a kínálatba.

Az USA és szövetségesei évek óta azon dolgoznak, hogy csökkentsék az RT nemzetközi jelenlétét, azt állítva, hogy a csatorna az orosz propaganda eszközeként működik. Az ukrajnai konfliktus tavalyi eszkalálódása után számos nyugati ország követelte, hogy a platformok tiltsák meg az RT tartalmának sugárzását a területükön.

Az RT olyan nézőpontot kínál, amelyet a nyugati mainstream médiumok nem mutatnak be a közönségüknek, és arra ösztönzi az embereket, hogy „önálló kérdések fogalmazódjanak meg bennük”. Az RT műsora több nyelven is elérhető, többek között arabul, angolul, franciául, németül, szerbül és spanyolul.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen Az RT stúdiója Moszkvában / © Szputnyik

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük