KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Olaf Scholz hamarosan lemondhat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bild: A német kancellár a Wirecard-botrány miatt 2024-ben korán visszavonulhat

Olaf Scholz 2024-ben idő előtt távozhat a német kancellári posztról, helyét Boris Pistorius védelmi miniszter veszi át – írja a Bild. Az újságírók felvetették, hogy a kancellár lemondásának oka lehet a Wirecard cég és annak főnöke, Jan Marsalek 2020-as botránya is – írta a news.ru.

Akkoriban Scholz volt az, aki a szövetségi gazdasági minisztériumot vezette, és „nem vette észre” a német történelem legnagyobb csalási tervét a második világháború óta – emlékeztettek a szerzők.

Arról az esetről van szó, amikor a német Wirecard fizetési rendszer csődöt jelentett, miután a könyvvizsgálók 1,9 milliárd eurót hiányoltak a cég könyvelésében. A Wirecard igazgatótanácsa később elismerte, hogy ez az összeg valószínűleg nem is létezett. Nagyjából ugyanebben az időben Marsalek felkerült egy nemzetközi körözési listára.

November végén a jobboldali német Alternatíva Németországért párt már a Scholz-kormány lemondását követelte, mégpedig ugyanarra az okra hivatkozva – az emberek bizalmának alacsony szintje miatt. A politikai mozgalom képviselői kifejtették, hogy a jelenlegi kabinet képtelen megbirkózni a gazdasági válsággal, és előrehozott választásokat követeltek.

Emellett a német állampolgárok többsége – 74 százaléka – úgy véli, hogy Olaf Scholz nem boldogul jól a szövetségi kancellári feladatokkal. Majdnem ugyanennyien elégedetlenek a kormány munkájával összességében. A németek mindössze 20 százaléka viszonyul pozitívan Scholz munkájához. Az általa két éve megalakított kabinet munkáját 73 százalék helyteleníti, szemben a 22 százalékkal, akik eredményesnek találták.

MH

Kiemelt képen:  Olaf Scholz német pénzügyminiszter részt vesz a Gazdasági és Pénzügyi Tanács (ECOFIN) ülésén / Brüsszel, Belgium 2018. november 6.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: A kommunizmus áldozatainak emléknapjára (vádirat és korrajz)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük