KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Főpolgármesterséget nyert az AfD jelöltje Németországban

Főpolgármester-választást tartottak a szászországi Pirnában vasárnap. A voksoláson első alkalommal nyerte el ezt a tisztséget egy AfD által jelölt politikus Németországban.

A 40 ezres lakosságú város vezetői tisztségért a második fordulóban egy CDU-s jelölt, illetve a Szabad Választók (Freie Waehler) politikusa mérkőztek meg az AfD által támogatott, párton kívüli jelölttel, Tim Lochnerrel szemben.

Az előzetes végeredmény szerint Lochner 38,5 százalékot szerzett, míg a CDU-s jelölt 31, a Szabad Választók jelöltje 30 százalékot ért el.

Korábban egyébként mindhárom politikus a CDU tagja volt. Lochner eredeti foglalkozása asztalos és bútorrestaurátor, s már az első fordulóban az első helyen futott be. A szocdemek és a zöldek által támogatott jelölt mindössze 10 százalékot ért el, így nem is jutott a második fordulóba.

Lochner a harmadik választáson győztes politikus, akit az AfD támogat: idén Thüringiában egy tartományi tanácsosi tisztséget és egy egy szász-anhalti községi polgármesteri címet sikerült eddig elnyerniük.

A pirnai politikus korábban arról beszélt: „Ha egy városrészben az óvodákban és az iskolákban 38 százalékos a külföldiek aránya, az számomra a bennszülött népesség lecserélése”. Városvezetőként transzparens, nyitott, világos és eredményközpontú vezetést ígér Pirna lakóinak.

MandinerKiemelt kép: JENS SCHLUETER / AFP

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Főpolgármesterséget nyert az AfD jelöltje Németországban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük