KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai beismerés: Orbán Viktort megfenyegették Ukrajna miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A The Wall Street Journal szerzője úgy látja, fenyegetéssel és engedményekkel próbálják meg rávenni az Európai Unió vezetői Orbán Viktort arra, hogy ne vétózza az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomagot. Azt is leszögezte, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek lassan a háború reális lezárásán is gondolkodnia kellene.

Az európai nemzeteknek egyenként kell folytatniuk Kijev segélyezését, ha fenyegetéssel és engedménnyel nem tudják rávenni Orbán Viktort arra, hogy hagyjon fel az uniós tervek akadályozásával – írja a The Wall Street Journal, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a fronton harcoló ukrán egységek egyre többször panaszkodnak lőszerhiány miatt, az ország szövetségesei pedig vonakodnak még több segítséget nyújtani.

William A. Galston szerint

ez főképp arra vezethető vissza, hogy Magyarország „oroszbarát vezetője”, Orbán Viktor megvétózta az Európai Unió 50 milliárd eurós segélycsomagját a legutóbbi EU-csúcson.

A szerző azt állítja, hogy ez vészhelyzetet jelent Ukrajnának, és Joe Biden amerikai elnöknek hamarosan lépnie kell.

Az újságíró megjegyzi, ha sikerül is célba juttatni az ukránoknak szánt pénzt, Volodimir Zelenszkijnek akkor is el kell gondolkodnia a háború reális lezárásán, mert az ellentámadás kudarcot vallott, és nem valószínű, hogy vissza tudják foglalni az oroszok által megszállt területeket.

Mandiner

Kiemelt képen: Orbán Viktor magyar miniszterelnök a NATO litvániai csúcstalálkozóján © Beata Zawrzel / NurPhoto via Getty Images

Ez is érdekelheti:  Távozik az ATV-ből a neoliberálisok kedvenc műsorvezetője

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Amerikai beismerés: Orbán Viktort megfenyegették Ukrajna miatt

  1. Az oroszok lépésről lépésre haladnak előre. Lassan, megfontoltan. Minél később hajlandó Zelenszkij a megadásról tárgyalni, annál előnytelenebb pozícióba jut. Az uniós és amerikai támogatás csak az időt húzza – miközben az oroszok a korábbinál jobb helyzetbe kerülnek.
    Ami minket illet, minden Ukrajnára fordított támogatásunk csak egyre inkább kidobott pénz – ráadásul Ursuláék napról napra szegényítenek bennünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük