KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rompos Károly (alias roka) levele a nemzetmegváltó próbálkozásainkra

Tisztelt Transyadmin.

Szeretnék reagálni az újabb világmegváltó cikkekre. Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy nem vagyok sem vitéz, sem doktor. Csak az eszemet próbálom használni, meg természetesen az eddigi tapasztalataimat.

Már többször olvastam az ilyen hangvételű irományokat, amelyek az ország problémáit boncolgatják és arról szólnak, hogy mi lenne ha….?

Több vitában is részt vettem, de sohasem jutottunk dűlőre.

Nagyon tetszik, amikor arról hallok, hogy az ország adósságát egy mondattal el lehet törölni. Vagy, hogy el kell érni az adósságszolgálat megszüntetését. A józanabbja csak tárgyalásról beszél. Fogjuk már fel, hogy ez nem lehetséges. Nem látok erőszakmentes megoldást. Az helyes érvelés, hogy az ország vezetőinek kellene eljárni, de könyörgöm, melyik merne belevágni? Maga a nép lázadna fel ellene. Ugyanis akinek a kezében van a korbács az gondoskodna arról, hogy meggondoljuk magunkat. Nagyon egyszerű. Mindenkitől csak azt kérdeztem meg, hogy mennyi kaja van a kamrájában? Mennyi ideig bírná ki azt, hogy lemenjen a Tescoba vásárolni?

Az embereknek és az országnak sincsenek tartalékai. Ma már nincs lehetőség arra, hogy a vidék kisegítse Budapestet, mint 56-ban. A falu is a boltokba jár élelmiszerért. A kisparaszti réteg megszűnt. Hiába van a hangzatos politikai szöveg a támogatásukról. Az ország élelmiszertermelése romokban. Lásd az állomány alakulását. Ennek felfuttatása pedig nem megy máról hónapra. Egyszóval a sorsunk jobbra fordulását csak nagyon lassú, sziszifuszi munkával lehetne jobbra fordítani, vagy erőszakkal. „ Tetszettek volna forradalmat csinálni. „ Ugye ismerős.

Szóval kérem a tisztelt szerzőket, hogy a kivezető útról irkáljanak. Ne arról, hogy ez meg az kellene, hogy legyen. A kisemberre koncentráljanak. Országos dolgokat csak az országházban lehet megoldani. Előbb viszont meg kell szerezni a hatalmat. Azzal a buktatóval, hogy egy ember jellemét csak akkor lehet megismerni, ha hatalmat kap.

Ez is érdekelheti:  Karácsony Gergely: megnyertük egyszer, másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

A hatalom megszerzése. Hát ez sem egyszerű kérdés. A demokratikus szavazásról nem beszélek, mert mindannyian látjuk ennek a buktatóit. A sokat emlegetett összefogás. Hát igen. Ehhez minimum egy katarzis kell. Egy kiváltó ok, ami összekovácsolja az embereket egy közös cél érdekében. Volt már rá példa a történelemben. Legtöbbször háborúval jár.

Lenne egy csendes út is, de ennek kimenetele kétséges és ugyanolyan utópisztikus, mint a cikkekben vázolt mi lenne ha. Ez az út pedig egy tömegszervezet. Direkt nem írtam pártról, vagy vallásról, pedig jelenleg ezeknek van realitásuk.

Ez a szervezet meghatározott tízparancsolat szerint él és viselkedik. Tagjai egymást feltétel nélkül segítik. Pontos rítusok szabályozzák működését. Erre is van példa. Lásd a vallásokat és a szabadkőművességet. Ennek mottója lenne: Magyar az, aki annak vallja magát és aszerint is él. Ennek létrehozásához kértem segítséget, de mindenki a maga problémájával volt elfoglalva. Meg talán nem is az én tisztem ez.

Nagyon szívesen részt veszek egy kerekasztali vitában, ha meghallgatnak.

A fenti gondolatokat eljuttatná a cikkíróknak, akár nyílt formában is? Hátha építő vitára sarkall egyeseket.

Köszönettel: Rompos Károly
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

7 thoughts on “Rompos Károly (alias roka) levele a nemzetmegváltó próbálkozásainkra

 1. „… Direkt nem írtam pártról, vagy vallásról, pedig jelenleg ezeknek van realitásuk….”
  No lám, írásodnak a fenti idézet volt a lényege , az az üzenet, hogy párton belül és e rendszeren-belül van megoldás… szégyelld magad!
  Megírtam se nem békésen se nem nem békésen ezt nem lehet megoldani – ezt a harmadik lehetőséggel oldható meg!
  Látod én leírom, hogyan kell és nem siránkozók és sopánkodok és nem üzenek rejtetten semmit senkinek sem!
  tisztelettel: id. Kiss László

 2. ,,Nagyon tetszik, amikor arról hallok, hogy az ország adósságát egy mondattal el lehet törölni. Vagy, hogy el kell érni az adósságszolgálat megszüntetését. A józanabbja csak tárgyalásról beszél.”
  Már önmagában tévedés az adósságot adósságnak hívni, mivel az pénzügyi trükkök segítségével született, fiktív tartozás, semmi több.
  A szakemberek tudják. És azt is, hogy jog síkon a dolog rendezhető.
  Azt sem állította senki, hogy az ,,adósságot” egy szóval ellehet törölni. De elfogják, ha nem is egy szón fog múlni.

 3. „sziszifuszi munkával,vagy erőszakkal
  Amikor úgy gondolják,hogy elfogytak az érvek,egymás torkának esnek,de utána újra leülnek a tárgyaló asztalhoz. Akkor mi változott ettől? Az ártatlanul,feleslegesen kiontott vér!! Testvérek, apák, gyerekek. Ketté tört életek,sorsok. Aki ezek mellett érvel, nélkülözi a józan észt.

 4. Idézek az SZDSZ 1989 márciusban kiadott A RENDSZERVÁLTÁS PROGRAMJA c. füzet 82. oldaláról:
  ,,Az árszínvonal és a költségvetésre nehezedő nyomás mögött a népgazdaág átfogó aránytalanságai, az erőforrások és a felhasználási igények közötti krónikus feszültségek húzódnak meg. E feszültségeknek ma már nem csak tünete. de forrása is az adósságállomány elviselhetetlen mértéke.
  Miközben támogatjuk a kormányzatnak azt a törekvését, hogy elkerülje a gazdaságot szétziláló adósságátütemezést, szükségesnek tartjuk olyan megállapodás kialakítását a hitelezőkkel, amely a folyamatos adósságteher ésszerű enyhítését reformcsomagokhoz kötve teszi lehetővé.”
  Már 27 éve is az adósság volt a gazdaság legnagyobb baja. Ezt akkor a hitelezőkkel való tárgyalás formájában akartak enyhíteni. Hol tartunk ma? hagyjuk erről szót ejteni, akinek van realitás érzéke, az tudja. Akinek egy kicsit több van, az azt is tudja, hogy a hitelek számszerűleg csak papíron lettek felpörgetve, de árúval fizettünk nem létező tartozásainkért cserébe. Amely rendszert váltani akaró párt ma nem nem beszél az adósság megkérdőjelezéséről, hanem tárgyalások emlegetésével automatikusan elismeri azt, annak még van ezen a téren behozni valója.

  1. Hazánkban a cionisták azért tartják hatalmon a zsidó kormányokat,hogy biztosítva legyen a nem létező adósság törlesztése.
   Valójában mondva csinált indokkal talicskázzák ki az adófizetők pénzét a fajtársaik segítségével.
   H.B.
   „Az emberszerű külső alatt egy lárva morálja húzódik meg, amely a zsákmányra nyáladzik és mindenre képes, hogy azt megkaparintsa, főleg ha van még hozzá hatalom is!
   Hazudni, csalni, lopni, megjátszani magukat, ez nem ár érte, a konc a fontos!
   Miért lehetséges ez? – kérdezhetnénk jogosan.
   Erre a válasz az: MERT NEM TANULTUK MEG MÉG MINDIG FELISMERNI ŐKET!!!”
   Magyarok!!!
   Itt az ideje megtanulni felismerni az élősködőket!!!

 5. Kedves Rompos Károly!
  Véleményével egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy jó ha tudjuk, vagy tudják, hogy milyen célból kívánunk hatalomba kerülni. Ehhez meg kellenek az a programpontok, amik ma még lehet hogy elérhetetlennek tűnnek. Magam is szorgalmaznák egy ilyen megbeszélést. Ezért javasolnám a NIF szerkesztőinek, hogy vegyék kezükbe a dolgot, hisz ők vannak a legtöbb információ birtokában. Meg amúgy is, Ők kezdték – nagyon helyesen.

 6. Nekem mindig gyanús amikor azt hallom,olvasom,hogy nem tehetünk semmit az elnyomás ellen.
  Már több esetben kiderült,hogy az illető valójában az ellen oldalt képviseli – remélem,hogy ez esetben nem így lesz.
  H.B.
  https://kuruc.info/r/6/105928/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük