KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Egy lengyel tábornok a poklot ígérte az ukránoknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Patsek tábornok: „egy hónap múlva igazi pokol kezdődik Ukrajnában”, olvasható a News.ru-n megjelent cikkben.

Kijevnek még egy hónapja van felkészülni egy nagy orosz offenzívára, amely május végén kezdődhet – mondta Boguslaw Patsek lengyel tábornok egy Onetnek adott interjúban. Szerinte néhány héten belül pokol lesz Ukrajnában. A nyugati segítség több hónapig segíti az ukrán fegyveres erőket, de a konfliktus sorsa már eldőlt – véli.

Ami a védelmet illeti, Ukrajna minden erejével kitart. Viszont minden hiányzik. Nemcsak lőszer, hanem még sok minden más is, amellyel hatékonyan védekezhetnének ”

– hangsúlyozta.

Kifejtette, hogy az új csomagból, amelyet az Egyesült Államok képviselőháza megszavazott, az ukránok kevesebb mint 14 milliárd dollárt kapnak közvetlenül új fegyverek vásárlására. Ezeket az összegeket 155 mm-es tüzérségi lövedékek, kisméretű lőszerek vásárlására fordítják, illetve fegyverekre és minden egyébre, amely a légvédelmi műveletekhez szükséges. Ez több hónapra is elég lehet – jegyezte meg.

Kirill Budanov, Ukrajna Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője korábban azt javasolta, hogy az orosz fegyveres erők júniusban indítsanak offenzívát. Elmondása szerint az orosz erők megpróbálják teljesen elfoglalni a DPR és az LPR területeit. Budanov bízik abban, hogy az offenzíva az új amerikai elnök beiktatásáig folytatódik.

MH

Kiemelt képen: ukrán katona egy Marder gyalogsági harcjármű előtt / © FOCKE STRANGMANN / AFP

Ez is érdekelheti:  Demokrácia ismertetés - egy kis orosz propaganda a Sputniktól

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük