KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pedig csak jóslat volt

Egy éve írtam:

„Szóval, amikor eljön a következő parlamenti választások második fordulójának napja, s a közel hivatalos eredményhirdetés  – a radikálisoknak máris befellegzett.

Ti. a FIDESZ jól megérdemelt győzelme együtt jár a baloldal ellenzékbe vonulásával,  és a radikálisok (szerintük szélsőjobb) legnagyobb nyilvánosság előtti felszámolásával.”

Pintér Sándor belügyinek számító miniszter minap elejtett, vagy inkább jól helyezett mondata a 2006-os rendőri atrocitások és Gergényi Péter felelőssége viszonylatában az egypárti parlamenti diktatúra soron következő eseményeinek irányát vetíti előre.

Azt is megfogalmaztam: „a már meglévő, a szabad véleménynyilvánítást akadályozó, a polgárok passzív ellenállását büntető, és egyéb büntető törvénykönyvi szakasz megsemmisítésén nem kell fáradoznia (nem is fog)” (- mármint a Fidesz)

Erre jó példa a manapság léghajóvá fújt, állítólagos közéleti problémaforrás, a közösség elleni izgatásra alkalmas, megbotránkozást vagy riadalmat keltő fekete színű mellény.

Ki gondolta volna, hogy az egyébként vidéken ünnepi viseletnek számító fekete(!) színű ruházati kiegészítő az ország házában mára üldözendőbbé válik, mint hajdan az igazán nagymellényű Ciccolina. Megérjük talán azt is, hogy a parlamenti pincérek szivárványos öltözékben szolgálnak ezután fel, és az üléstermi lóti-futik is kevésbé riadalmat keltő ruházatban, mondjuk mélyvízi búváröltözékben cikáznak majd a padsorok között.

Mit? Hogy? Hogy az In-Kal-osok fekete öltözéke, meg az alakzatban masírozó bakancsaik ugyanúgy riadalmat keltőek? Erről ne beszéljünk, mert nem lehet – értelmezném újfent Pintér miniszter nyilatkozatát. Közös irodájukban Sötét Lónak volt elegendő ideje a korrepetálásra, s görényinek sem lehet kétsége afelől, hogy üzlettársa bunkósbot – vagyis az általa soha nem látott, nem hallott vipera – szerepét kapta a felálló kormányban.

Sötét Ló eljátszotta egyetlen lehetőségét, máris levonhatja a konzekvenciát. Mi van még? A magát túlnyert, a szavazásra jogosult polgárok létszáma tekintetében mégsem 2/3-ot elérő pártszövetség, kutyaszorítóba kényszerítette önmagát. Jól hangzó ígéreteiket valóra kell váltaniuk, éspedig igen rövid idő alatt.

Az eddig megismert tízpontos program több olyan elemet tartalmaz, amelyet elérendő célként korábban a Jobbik Magyarországért Mozgalom már megfogalmazott. A célkeresztben levő  vad elkerülhetetlen sorsát szánják a radikális pártnak: jobbik részeit kimetszik, s felhasználják, ami pedig szerintük(!) nem fogyasztható (értsd: túlságosan nemzeti érdekű), azt szemétre kívánják dobni. A nagyméretűvé duzzadt, ezért túlsúlyos Fidesz tehetetlensége már most megmutatkozott, fékezhetetlenné vált.

Ama pártbeli, és kormányzati tényezők akár egymásnak ellentmondó nyilatkozatokra, elhallgatásra is képesek, hozzáállásuk könnyen megérlelhet egy újabb, komolyan veendő civil ellenállást. Lehet, hogy az új színdarab betanítására az elmúlt nyolc év kevés volt, azt mégsem  kellene színre vinni?

Somlai László Arthur
Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Pedig csak jóslat volt

  1. Sajnos en is azt hiszem, nagy szuksege lesz a jobbikosoknak a jo isten irgalmara, mert a fidesztol ilyesmire nem szamithatnak.
    A legnagyobb kiallasra lesz szukseguk a szavazokiktol es szimpatizansaiktol.

  2. Hát igen, a fekete mellény teljesen beleütközik a törvénybe, de pl 2006-ban a hazugsággal, csalással pozícióba jutó nagyorrú feri nem. Az is teljesen nyilvánvaló, hogy a narancsosok úgy lopkodnak a JOBBIK programjából, mintha a maguké lenne.
    A hozzáállás nyilván olyan mint az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosáé.

  3. A PROBLÉMA MEGOLDÁSA,FEHÉR MELLÉNYT KELL FELVENNI,A SZABÁSA MARADHAT.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük