Hatalmas pusztítást végzett egy nagyrészt migránsokból álló banda szilveszter éjjel Bécs belvárosában.

A vandálok szemeteseket robbantottak fel petárdákkal, a darabjaikkal üzletek (köztük ékszerbolt, pékség és fagyizó) kirakatait próbálták betörni. Megrongáltak automatákat és padokat is Bécs bevándorlók által lakott belvárosi, Favoriten kerületében szilveszter éjjel. TÖBB LAKÁS ABLAKÁT TŰZIJÁTÉKOKKAL LŐTTÉK BE. Egy karácsonyfát pedig benzinnel locsoltak le az oe24.at hírportál szerint. Elképesztő állapotokat mutat egy helyszínen készült videó.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a portál szerint TŰZIJÁTÉKOKKAL LŐTTEK RÁJUK AZ ALLAHU AKBART KIABÁLÓ MIGRÁNSOK.

Először mindannyian elmenekültek, de a rendőrök megtaláltak közülük egy 16 és egy 21 éves szír fiatalt, akik elvezették őket egy lakáshoz, ahol további hét támadót vettek őrizetbe: 14 és 29 év közöttiek, ketten közülük osztrákok, kettő iraki, három szíriai bevándorló.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az esetre reagálva azt mondta, hogy nincs helye a párhuzamus társadalmaknak Ausztriában.

Susanne Raab néppárti integrációs miniszter szerint a szilveszteri vandalizmus ismét megmutta, hogy milyen veszélyeket rejtenek a párhuzamos társadalmak.

Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke a randalírozó migránsok kitoloncolását javasolta, valamint, hogy a két osztrák elkövető pedig fizessen a helyreállításért.