KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Londoni újévi tűzijáték Black Lives Matter logóval az égen – Videó

Nagyon beindult Sadiq Khan, az angol főváros pakisztáni polgármestere, aki Karácsony Gergely barátja…

Az újévi tűzijátékon megjelent a Black Lives Matter logója is:

A Dailymail információi szerint 10 millió ember követte az eseményt. A felháborodott britek „nevetségesnek” tartják a show-t, miután a drónok EU-színeket használtak, és BLM-öklét formálták az égre. Szerintük kár volt politikailag megnyilvánulni szilveszter éjjelén.

Sadiq Khan polgármester az adófizetők pénzéből költött 1,5 millió fontot a bemutatóra.

London polgármesterének ötletét Sir David Attenborough formálta borzalmassá, a BLM logó mellett megjelent az Országos Egészségügyi Szolgálat és a “Afrika” szimbólumaként, a teknős is.

A tévénézők közül sokan felháborodtak, mivel a bemutatót „tönkretette a politika”, a Temze hídja kékre és sárgára váltott az EU előtti tisztelgésre utalva, miközben az Egyesült Királyság éppen kilépett az Európai Unióból.

Az egyik kritikus a Twitteren írta meg a véleményét: “Ez az alkalom kitűnő lett volna az összefogásra, de továbbra is szégyenteljesen meg akartok osztani bennünket”

Egy másik azt írta: “Még a tűzijáték is a politikáról szólt”. Egy dühös BBC-néző azt mondta: “Ez szégyen! Ez az egész, a fények, a zene: mind propaganda. Bárcsak kihagytam volna!”

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük