KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Madarak százai pusztultak el Róma belvárosában a tűzijátékok miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Termini főpályaudvar körüli utcákban péntek reggel készült felvételeken madarak, főleg seregélyek tetemének sokasága látható szerte az aszfalton.

A tömeges madárhalál okát nem tudni biztosan, de az International Organization for the Protection of Animals (OIPA) szerint a tűzijátok által okozott szokatlanul erős hanghatás miatt pusztulhatott el sok, a fákban gazdag környéken fészkelő vagy éjszakázó madár.

Lehet, hogy a félelembe haltak bele. Lehet, hogy az ijedten felrebbent madarak elveszítették tájékozódási képességüket, egymásnak ütköztek vagy ablaknak, villanyvezetéknek repültek neki.

De ne felejtsük el azt sem, hogy szívrohamban is meghalhatnak az állatok” – mondta Loredana Diglio, az állatvédő szervezet szóvivője.

Az aktivista megjegyezte, hogy a pirotechnikai eszközök minden évben ijedtséget vagy sérülést okoznak mind a vadon élő, mind az otthon tartott állatoknak.

A szokatlan méretű madárhalál, amelyet az OIPA mészárlásnak nevezett, annak ellenére következett be, hogy Rómában betiltották a tűzijátékot.

A nemzetközi állatvédő szervezet újfent követelte a petárdák és tűzijátékok árusításának betiltását és az e cikkeket gyártó üzemek átalakítását más termékek előállítására. Massimo Comparotto, az OIPA elnöke szerint a tűzijátékozást betiltó polgármesteri rendeletek semmit sem érnek, mert nem tartatják be azokat.

origo.hu
NIF kommentár:
Teljesen mindegy, hol, vagy milyen alkalommal rendeznek tűzijátékot. Jól látható és tapasztalható, hogy mekkora kárt és pusztítást végez pusztán azért, mert pár százezer ember néhány percig csodálja a villogást és durrogást. Közben pedig ugyanezek az emberek megfeledkeznek arról, hogy az állatvilágnak mekkora traumát okoznak az élvezetükkel. Ez is a gyilkolás egyik fajtája. A beszámoló arról nem szól, hogy a Rómában élő négylábú kedvencek közül mennyi szaladt el félelmében esetleg magában vagy akár emberekben is kárt okozva. Az azonban elvitathatatlan, hogy a Föld nevű bolygó legnagyobb károkozója az ember.

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: