KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Russia Today: Az EU görög forgatókönyvet tervez Magyarország ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miután az USA intézkedésekkel fenyegette meg Magyarországot, ha az továbbra is a szuverén érdekeit helyezi előtérbe a NATO és az EU érdekeivel szemben, most az EU is azzal fenyegetőzik, hogy csapást mér a magyar gazdaságra, ha az ország nem enged Brüsszel követeléseinek, és továbbra is blokkolja az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatást.

Erről a brit Financial Times számol be egy, a lap birtokába jutott bizalmas dokumentumban, amelyet állítólag egy brüsszeli tisztviselő készített. A terv a magyar gazdaság szabotálását irányozza elő, ha Magyarország továbbra is blokkolja az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatást.

„Brüsszel úgy zsarolja Magyarországot, mintha nem lenne holnap”

Az EU 50 milliárd euróval tervezi támogatni Ukrajnát. Ennek célja, hogy Ukrajna megőrizhesse államiságát. A pénzt a köztisztviselők és az állami alkalmazottak fizetésére, valamint a nyugdíjak kifizetésére fordítják majd. A katonák fizetését is finanszírozzák. A végrehajtáshoz az EU mind a 27 tagállamának jóváhagyására szükség van. Magyarország eddig blokkolta a döntést.

A Magyarország ellen irányuló brüsszeli terv célja a magyar valuta gyengítése a befektetők bizalomvesztésének kikényszerítésével. Ezáltal az új adósságok kamatai az egekbe szöknének. Magyarország nem tudná megvalósítani a tervezett projekteket. Az EU tehát azt tervezi, hogy mesterségesen idéz elő Magyarországon egyfajta görög forgatókönyvet. Emlékezzünk csak vissza, hogy a befektetők bizalomvesztése vezetett a 2009-es görög válsághoz, amely súlyos recesszióba taszította az országot.

Magyarország nem enged a zsarolásnak

A befektetői bizalomvesztés előidézése érdekében az uniós országok államfői kötelezettséget vállalnak arra, hogy tartósan felfüggesztik a Magyarországnak szánt uniós támogatásokat. A terv szerint ez sokkot váltana ki a befektetők körében, akik ezután igyekeznének megszabadulni a magyar kötvényektől.

A dokumentumban megnevezték a magyar gazdaság gyenge pontjait. Ezek a magas államadósság és infláció. Emellett a bruttó hazai termékhez viszonyított adósságszolgálat az egyik legmagasabb az EU-ban.

Ez is érdekelheti:  Vadai Ágnes szerint azért voltak kevesen a vasárnapi tüntetésükön, mert az emberek rettegnek Orbán Viktortól és a Fidesztől

Brüsszel egyelőre „elvből”nem volt hajlandó kommentálni a kiszivárgott információt.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük