KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Német vélemény: „Orbán Viktor nélkül már rég kitört volna a harmadik világháború”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Die Welt szerint Orbán Viktort és Recep Tayyip Erdogant összeköti, hogy nem riadnak vissza a konfliktusoktól, ha országuk érdekeiről van szó – a német olvasók ilyen politikusokat látnának szívesen hazájukban is.

A magyar miniszterelnök és a török elnök szoros, sőt baráti viszonyt ápol. Egyesíti őket, hogy nem riadnak vissza a konfliktusoktól, ha nyerhetnek valamit országaiknak – közölte a Die Welt, amely szerint bár mindkét ország NATO-tag, a helyzettől függően tartják a távolságot a Nyugattól. A szerző úgy véli, Orbán Viktor csak az időt húzza, mert Magyarországnak egyedül nincs meg a politikai tőkéje a Svédországgal szembeni vétó érvényesítésére, és talán Ankara meglephette a ratifikációval.

Örülnék, ha a politikusaink tanulnának legalább egy kicsit Orbántól. A magyar érdekeket képviseli. Nem kellene?

– írják a Welt olvasói, míg mások úgy vélik, áldottak az országok, amelyeknek olyan vezetői vannak, akik a saját választóik érdekeit nézik. Szerintük Németország jelenlegi politikusai erre képtelenek. Akad, aki megjegyzi, az államoknak először nyilvánvalóan a saját szempontjaikat kell nézniük, ezt az Egyesült Államok minden nap megmutatja, „csak Németország nem”.

Orbán Viktor nélkül már rég kitört volna a harmadik világháború

– állítja egy kommentelő, más pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben a magyar miniszterelnök a maximumra törekszik a lehetőségeit illetően, addig a legtöbb európai politikus még az ütőkártyáját is feladja.

Akadnak persze olyan hozzászólók, akik kizárnák az Európai Unióból és a NATO-ból is Magyarországot, sőt, üzennék a magyar választóknak, hogy mindez akkor valósulna meg, ha újra megválasztanák Orbán Viktort.

„Tehát korlátozni akarja a szabad választásokat egy szuverén országban?” – tette fel a kérdést a javaslat kapcsán egy másik olvasó.

Mandiner

Kiemelt képen: Orbán Viktor nyilatkozik a sajtónak a brüsszeli csúcson 2023. december 14-én / Fotó: Printscreen

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: A kommunizmus áldozatainak emléknapjára (vádirat és korrajz)

Ajánlott cikkek:

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Német vélemény: „Orbán Viktor nélkül már rég kitört volna a harmadik világháború”

  1. A német vélemény baromira mérvadó.
    Még a végén hőst csinálnak egy hazug, tolvaj cigányból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük