KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Párizs ostromára készülnek a gazdák

Vasárnap a francia kormány tagjai még tettek egy utolsó kísérletet arra, hogy egyezkedni próbáljanak a francia gazdákkal és megakadályozzák a francia főváros elleni blokádot. A szakszervezeti vezetőket azonban nem sikerült meggyőzni, így a héten hatalmas tüntetésekre kerülhet sor – számolt be a Politico. A francia gazdák többek között a túl szigorú szabályozások, valamint a magas adók miatt aggódnak.

A francia kormány igyekszik elkerülni a „párizsi ostoromot”

Gabriel Attal frissen kinevezett miniszterelnök vasárnap ellátogatott egy szarvasmarhatelepre, hogy ott találkozzon az elégedetlen állattenyésztőkkel. Marc Fesneau mezőgazdasági miniszter pedig megígérte, hogy leghamarabb kedden olyan tervezetet fognak bemutatni, amely reagálni fog a farmerek nemzeti és EU-s szabályozással kapcsolatos panaszaira is.

A miniszterek mindent megtesznek, hogy megpróbálják elkerülni a farmerek által belengetett „párizsi ostromot”

Attal vasárnap elismerte, hogy bizonyos szabályozások már hosszú évtizedek óta egyre több terhet rónak a gazdákra. Azt is hozzátette, hogy a törvények a a farmereket a környezetvédelem ellen fordítják.

A francia ellenzék is felkapta a témát

Marine Le Pen radikális jobboldali politikus is találkozott a gazdákkal vasárnap. Le Pen szerint fel kell tenni a kérdést, hogy vajon a francia kormány fel akarja-e áldozni a francia mezőgazdaságot a globalizmus oltárán.

A mezőgazdasági szakszervezeti vezetőket nem nyűgözték le a francia kormány ígéretei

– mutatott rá. Arnaud Rousseau az egyik legnagyobb szakszervezet vezetője ugyanis kijelentette: a tervek nem változtak, vagyis Párizs ellen indulnak.

A francia gazdák elegédetlensége nem maradt példátlan. Európa szerte gazdák tömegei tüntetnek a klímaszabályozások valamint az üzemanyagárak növelése ellen.

MandinerKiemelt kép: gazdák tüntetnek Franciaországban / Fotó: Damien MEYER / AFP

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük