KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

FT: az EU aláásná a magyar gazdaságot, hogy ezzel kényszerítse ki Ukrajna támogatását Orbántól

Az Európai Unió arra készül, hogy megvonja a Budapestnek szánt összes támogatást, hogy ezzel “munkahelyeknek és a növekedésnek” ártson, ha Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is blokkolja az Ukrajnának nyújtott támogatást – jelentette vasárnap a Financial Times uniós tisztviselők stratégiai dokumentumára hivatkozva.

A múlt hónapban Magyarország megvétózott egy további 50 milliárd eurós uniós támogatást Ukrajnának, Orbán pedig a múlt heti rendkívüli csúcstalálkozón megfogadta, hogy minden jövőbeli pénzügyi csomagot megakadályoz.

A jelentés szerint az EU most azt tervezi, hogy szándékosan célba veszi Magyarország gazdasági gyengeségeit, veszélyezteti a forintot, és aláássa a Budapestbe vetett befektetői bizalmat.

“Abban az esetben, ha a február 1-jei [csúcstalálkozón] nem születik megállapodás, a többi állam- és kormányfő nyilvánosan kijelentené, hogy a magyar miniszterelnök nem konstruktív magatartásának fényében… nem tudják elképzelni, hogy uniós forrásokat biztosítsanak Budapestnek”

– idézte a dokumentumot a Financial Times.

A dokumentumban továbbá az állt, hogy a finanszírozás nélkül “a pénzügyi piacok, valamint az európai és nemzetközi vállalatok talán kevésbé lesznek érdekeltek abban, hogy Magyarországon fektessenek be”. Ez a jelentés szerint “gyorsan kiválthatja az államháztartási hiány finanszírozási költségeinek további növekedését és a valuta árfolyamának zuhanását”.

Három uniós diplomata a lapnak elmondta, hogy sok ország támogatja a tervet. “A tét nagy. Ez zsarolás” – mondta az egyik diplomata.

Boka János magyar EU-miniszter ezt úgy kommentálta, hogy

bár nincs tudomása a pénzügyi fenyegetésről, Magyarország “nem enged a nyomásnak”.

“Magyarország nem állít kapcsolatot az Ukrajnának nyújtott támogatás és az uniós forrásokhoz való hozzáférés között, és elutasítja, hogy mások ezt tegyék” – mondta.

“Magyarország konstruktívan részt vett és továbbra is részt fog venni a tárgyalásokon”.

Hangsúlyozta az EU egységének “megőrzésének” fontosságát, és kiemelte, hogy Magyarország hajlandó “kompromisszumokat kötni”, amíg az ország “létfontosságú érdekei” nem sérülnek.

Ez is érdekelheti:  Trump először mondott beszédet a merénylet óta – Orbán méltatásával kezdett

Az EU Tanácsának szóvivője nem kívánt nyilatkozni a lap értesülésére.

Orosz HírekKiemelt kép: PA

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “FT: az EU aláásná a magyar gazdaságot, hogy ezzel kényszerítse ki Ukrajna támogatását Orbántól

  1. ILYENKOR IGAZÁN OSSZETÉVESZTHETNÉK BUDEPESTET BUKARESTEL BUDAPEST JAVÁRA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük