KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elfogták a keresztény hívekre támadó iszlamistákat Törökországban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ali Yerlikaya török belügyminiszter vasárnap este közölte, hogy a római katolikus templomban lövöldöző és egy hívet megölő gyanúsítottakat elfogták, de nem említette a történtek lehetséges indítékát, sem azt, hogy kik voltak az elkövetők – írja a Hír Tv.

Mint az korábban már megírtuk, szentmise alatt támadtak Törökországban iszlamisták a hívekre, egy embert megöltek.

A támadás elkövetését az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.

A török belügyminiszter a nap folyamán közölte, hogy a „gyalázatos támadás” célpontja a szertartás egyik résztvevője volt, aki a helyszínen életét vesztette. Yerlikaya később közölte, hogy az áldozat török állampolgár – írja az MTI.

A fegyveres elkövetők lövéseket adtak le a levegőbe, és a beszámolók szerint a férfit akkor lőtték le, amikor felállt, hogy tiltakozzon.

Helyszínen készült videófelvételek azt mutatják, hogy több mentő és rendőrautó érkezett az épülethez. A DHA hírügynökség által közzétett egyik felvételen a feketébe öltözött, maszkos elkövetőket lehetett látni, ahogy lassan közelítenek a templomhoz.

Davut Gül isztambuli kormányzó bejelentette, hogy a támadásnak további sebesültjei nem voltak. A rendőrség a város közlekedési csomópontjain úttorlaszokat emelt, és fokozott ellenőrzéseket tartott.

Ferenc pápa a vasárnapi imádság során szolidaritását fejezte ki az isztambuli római katolikus templom híveinek közösségével.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a történteket követően telefonon fejezte ki részvétét a templom papjának, valamint a kormánypárt helyi képviselőinek. Yerlikaya a délután folyamán a helyszínre látogatott és kijelentette, nem fogják engedni senkinek sem, hogy szétzilálják Törökország összetartását.

Ekrem Imamoglu isztambuli polgármester szintén elítélte a támadást.

Ez is érdekelheti:  A háború dinamikája, avagy mit is jelent Avgyejevka

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük