KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Rotterdam készen áll”: Kijev dührohamai ellenére is megmenti Európát az orosz olaj

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Netherlands Broadcasting Corporation (NOS – Holland Közszolgálati Műsorszolgáltató) a kikötői adminisztrációra hivatkozva arról számol be, hogy legalább nyolc orosz olajat szállító tartályhajó tart Rotterdamba, ahol készen állnak az Oroszországból származó olajtermékeket szállító tartályhajók fogadására.

„Amíg nem vonatkoznak rájuk szankciók, a hajókat szívesen látják Rotterdamban ”

– mondta a kikötői adminisztráció szóvivője.

Megjegyzik, hogy korábban az ukrán nagykövetség felszólította Hollandiát, hogy ne engedje be ezeket a hajókat a kikötőkbe, de Kijev felszólítását eddig figyelmen kívül hagyták. A holland szakszervezetek megjegyezték, hogy jogilag lehetetlen bojkottálni az orosz rakományt szállító hajókat.

A NOS szerint az orosz olaj fontos Amszterdam számára: 2021 végére az országba importált összes olajtermék negyede Oroszországból származott.

A rotterdami kikötői hatóság szerint az oroszországi kőolajimport alig csökkent az ukrajnai hadművelet első hónapjában.

Korábban a Marshall-szigetek zászlaja alatt hajózó, orosz olajjal szállított Sunny Liger tartályhajótól megtagadták a kikötést Svédország egyik kikötőjében. Ezt követően a hajó megérkezett Hollandiába, ahol a kikötői bojkottálták a kirakodást.

A királyság külügyminisztériumának vezetője, Wopke Hoekstra azonban azt mondta, Hollandiának nincs jogi alapja arra, hogy ne engedje be kikötőibe az orosz olajjal tele tankereket. Hangsúlyozta, hogy a Sunny Liger nem hajózik orosz zászló alatt, ami azt jelenti, hogy nem vonatkoznak rá az Orosz Föderációval szembeni uniós szankciók.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Erősebb fokozatra kapcsolt Brüsszel, ma szavazhatnak a migrációs paktumról

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük