ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Macron ma telefonon beszélt Putyinnal – ez volt a 12. alkalom február 24. óta

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Emmanuel Macron francia elnök ma felhívta Vlagyimir Putyint, hogy egyeztessenek az ukrajnai helyzetről – számol be a Kremlin.ru portál.

Az orosz elnök felhívta a figyelmet arra, hogy az EU-tagállamok figyelmen kívül hagyják az ukrán biztonsági erők háborús bűneit, a Donbassban zajló városok tömeges ágyúzását, aminek következtében civilek halnak meg. Megállapították, hogy a Nyugat segíthet megállítani ezeket az háborút, ha megfelelő befolyást gyakorol a kijevi hatóságokra, valamint leállítja Ukrajna részére a fegyverszállítást.

Az orosz elnök felvázolta az ukránokkal folytatott tárgyalások alapvető pontjait, hangsúlyozva, hogy Kijev következetlensége és komoly munkára való felkészületlensége ellenére az orosz fél továbbra is nyitott a párbeszédre.

A francia fél aggodalmának adott hangot a globális élelmezésbiztonsággal kapcsolatban felmerülő problémája miatt. Ezzel összefüggésben Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy a helyzet ebben az ügyben elsősorban a nyugati országok szankciói miatt bonyolult, és kiemelte a globális logisztikai és közlekedési infrastruktúra akadálytalan működésének fontosságát.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: