KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Macron ma telefonon beszélt Putyinnal – ez volt a 12. alkalom február 24. óta

Emmanuel Macron francia elnök ma felhívta Vlagyimir Putyint, hogy egyeztessenek az ukrajnai helyzetről – számol be a Kremlin.ru portál.

Az orosz elnök felhívta a figyelmet arra, hogy az EU-tagállamok figyelmen kívül hagyják az ukrán biztonsági erők háborús bűneit, a Donbassban zajló városok tömeges ágyúzását, aminek következtében civilek halnak meg. Megállapították, hogy a Nyugat segíthet megállítani ezeket az háborút, ha megfelelő befolyást gyakorol a kijevi hatóságokra, valamint leállítja Ukrajna részére a fegyverszállítást.

Az orosz elnök felvázolta az ukránokkal folytatott tárgyalások alapvető pontjait, hangsúlyozva, hogy Kijev következetlensége és komoly munkára való felkészületlensége ellenére az orosz fél továbbra is nyitott a párbeszédre.

A francia fél aggodalmának adott hangot a globális élelmezésbiztonsággal kapcsolatban felmerülő problémája miatt. Ezzel összefüggésben Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy a helyzet ebben az ügyben elsősorban a nyugati országok szankciói miatt bonyolult, és kiemelte a globális logisztikai és közlekedési infrastruktúra akadálytalan működésének fontosságát.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük