KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Óriási! – A brit hírszerzés rájött arra, amit eddig is tudtunk (MI6)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A brit katonai hírszerzés szerdán közzétett értesülései szerint valószínűleg több ezer csecsen fegyveres harcol az orosz haderő oldalán az ostromlott ukrajnai Mariupolnál.

A londoni védelmi minisztérium beszámolója felidézi, hogy jóllehet az orosz hadsereg már tíz hete bekerítette Mariupolt, a kemény ukrán ellenállás azonban késlelteti a város feletti teljes orosz ellenőrzés megszerzését, emellett az orosz haderő jelentős emberveszteségeket is elszenvedett.

A tárca szerint a brit katonai hírszerzési adatok arra vallanak, hogy az ukrán ellenállás megtörésére tett kísérletek részeként Oroszország jelentős létszámú „segéderőket” is bevet, és e kontingensekben valószínűleg több ezer csecsen is harcol.

A brit védelmi minisztérium szerint az Ukrajnában Oroszország által bevetett csecsenek között egyénileg jelentkező önkéntesek és a csecsen nemzeti gárdaezred tagjai is jelen lehetnek. Az utóbbi alakulat alapfeladatai közé tartozik a Csecsen Köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov uralmának biztosítása – áll a brit katonai hírszerzés szerdán ismertetett helyzetértékelésében.

A beszámoló azt is valószínűsíti, hogy Kadirov szoros, személyes felügyeletet gyakorol az egység ukrajnai bevetése felett.

A brit katonai hírszerzésnek olyan adatai is vannak, hogy Kadirov unokatestvére, Adam Gyelimhanov a Mariupolhoz vezényelt csecsen gárdaalakulat hadszíntéri parancsnoka.

Az 52 éves Gyelimhanov – aki az orosz szövetségi parlament alsóházának kormánypárti képviselője és Kadirov tanácsadója – orosz televíziós híradások szerint is kulcsszerepet játszott a mariupoli Azovsztal acélmű bekerítésében, és Vlagyimir Putyin orosz elnök a minap az Oroszország Hőse címet adományozta neki.

A brit katonai hírszerzés szerdán ismertetett helyzetértékelése szerint az ennyire „vegyes összetételű” alakulatok alkalmazása azt jelzi, hogy Oroszországnak „jelentős erőforrás-problémái” vannak Ukrajnában, és valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy az orosz vezénylési rendszer nem egységes.

Az utóbbi tény folyamatosan hátráltatja az orosz hadműveleteket is – áll a londoni védelmi tárca által közzétett hírszerzési állásfoglalásban.

A brit katonai hírszerzés ezt nem először állapítja meg.

Az elmúlt hétvégén a védelmi minisztérium olyan hírszerzési értékelést tett közzé, amely szerint a kisebb kezdeti előrenyomulások ellenére Oroszország az utóbbi egy hónapban nem tudott jelentős kiterjedésű területeket elfoglalni Ukrajnában, miközben folyamatosan nagyarányú a „lemorzsolódás”.

Ez a jelentés azt valószínűsítette, hogy az orosz hadsereg az Ukrajna elleni háborújának februári kezdetén bevetett harcoló szárazföldi kontingens egyharmadát elveszthette, és az orosz haderőt egyre inkább korlátozza a folyamatosan alacsony morál.

(MTI)

NIF kommentár:
A brit hírszerzés úgy tesz, mintha ez valami újdonság lenne. Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője az orosz katonai akció megkezdését követően pár nappal bejelentette, hogy csecsen harcosok csatlakoznak az orosz katonai erőkhöz, hogy segítsék az orosz műveleteket. Sőt Kadirov már akkor pontos számadatot közölt. Konkrétan megmondta, hogy 12 ezer csecsen harcos megy Ukrajnába az oroszok oldalán. Ezen túl Kadirov saját Telegram csatornáján és VK oldalán folyamatosan beszámolt a mariupoli akciókról. Ja, hogy a nyugati „közvélemény” nem ismeri a cirill betűket, nem tudja, hogy a Facebookon kívül van más, jelen esetben cenzúramentes orosz közösségi oldal is? De ezek szerint az MI6 sem tudja? Komolyan ez annyira szánalmas, hogy nincsenek rá szavak. És ez a hír a végtelenül elpuhult és általánosan alulművelt nyugati átlagpolgárnak. Na, többek között ezért nincs már jövőjük és ezért is fognak feloldódni abban a fenenagy liberalizmusukban, ami felzabálja majd őket. De ez legyen az ő problémájuk…

 

Kapcsolódó:

Kadirov üzent az ukránoknak

Kadirov: véget ért a McDonald’s moslékának uralma, a hazai termelők fellélegezhetnek

Kadirov: Csecsen csapatok kezére került a mariupoli városháza

Kadirov bejelentette, hogy az iszlám világ támogatja Oroszországot

Miért fontos a teljes győzelem Oroszország számára?

Kadirov: Az Azovstal április 21-én teljes mértékben Oroszország irányítása alá kerül

Sajátjaikat lövik agyon az ukránok az Azovstal bunkereiben 📺

 

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: