KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Orbán Viktor titka: úgy kormányozni az országot, hogy az minél többeknek jó legyen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mióta lezajlottak a választások, korábbi hozzáállásomat feladva, (mert korábban soha és semmikor nem néztem atv-t) most olykor ezt a destruktív valamit is nézem. Korábban erre soha nem került sor, mert mérhetetlenül taszított a mondanivalójuk. Most azonban olykor elnézem e tévé meghívottjainak kínos vergődését, amint a balliberális pártszövetség katasztrofális vereségét próbálják magyarázni.

Egy alkalommal új, a parlamentbe képviselőként most először bekerült, alighanem közgazdász végzettségű dk-s például azon kesergett itt, hogy a 25 év alatti fiatalok ugyan miért élveznek mentességet a személyi jövedelemadó alól? Szerinte ez teljesen felesleges és indokolatlan. Feltette a kérdést: ugyan miért van erre szűkség?

De nem csupán ez nem tetszett neki, hanem egyszerűen semmi sem, amely kedvezményeket ez a kormány az emberek különböző csoportjainak biztosított és biztosít. Szegény tudatlan dk-s szavaiból ordított, hogy nem ért semmit az egészből! Mert, hogy ő annak örülne, ha minden kormány MEGSZORÍTÁSOKAT vezetne be, s ott sanyargatná a jó népet, ahol csak lehet! Mindenkitől el kell venni mindent, amit csak lehet. Fizetőssé tenné az egészségügyet és így tovább, nem sorolom.

Ha más esetleg nem, ez a vele folytatott beszélgetés az atv-ben rádöbbentett, hogy ennek a baloldali un. szivárvány koalíciónak a tagjai nem értenek semmit az egészből. Találgatják, hogy ugyan miért szenvedtek ilyen óriási választási vereséget?

Éppen ideje hát, hogy eláruljam ezeknek a ballibsiknek, hogy miről is van szó,

másképpen fogalmazva miért győzött Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP immár negyedszer is kétharmaddal. De hiszen fentebb, a címben már el is árultam Orbán Viktor titkát!

Úgy kormányozza ezt az országot, hogy minél többeknek jó legyen!

Csak példálódzva és nem taxatíve sorolom fel az alábbiakat:

  • a 25 év alatti fiatalok mentesülnek az SZJA alól. (Miért? Hogy minél előbb lehetőségük legyen a családalapításra, hogy minél előbb összeszedjék magukat anyagilag, így induljanak a nagybetűs Életbe.)
  • kedvezmények a többgyermekes családoknak
  • a nyugdíjasoknak visszaállította a 13. havi (Bajnaiék által  korábban elvett) nyugdíjat, és nyugdíj prémiumot is biztosít, meg az inflációt követő nyugdíjemelést is minden évben
  • azok a nők, akik ledolgoztak 40 évet, akkor is nyugdíjba mehetnek, ha még nem érték el az öregségi nyugdíjhoz szükséges életkort
  • a kis- és közép vállalkozóknak adókedvezményeket biztosított

Mondom, nem célom az összes kedvezményezett társadalmi csoport, réteg minden államilag biztosított előnyének felsorolása. De vajon figyelt-e Dávid Ferenc dk-s képviselő, mert ezek a sorok mindenekelőtt neki szólnak. Meg persze másoknak is.

Fiatalok, több gyermekesek, nyugdíjasok, nők, kis- és középvállalkozók. E társadalmi rétegek – én ötöt említettem -, minden tagja kivétel nélkül kedvezményben részesül.

S mit tettek a Gyurcsány és Bajnai kormányok? Megszorításokat és megszorításokat! Ha Dávid Ferenc nem is érti, hárommillió ötvenezer szavazó azért megértette április 3-án Orbán Viktor titkát: úgy kormányozni az országot, hogy az minél többeknek jó legyen.

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró
Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: