KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Ilyen fegyvereket kaphat Ukrajna azonnal az amerikai csomagból

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Reuters arról ír, hogy az Egyesült Államok azonnali, 1 milliárd dolláros katonai csomagot készít elő Ukrajna számára, vagyis az első csomagot a Képviselőház által napokban elfogadott, 60,8 milliárdos segélyből.

A csomag részei: 

katonai járművek, Stinger légvédelmi lőszer, muníció a nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszerekhez, 155 mm-es tüzérségi lőszer, TOW és Javelin harckocsi-elhárító rakéták,  és egyéb fegyvereket, amelyeket azonnal a harctérre lehet küldeni – írják.

Ha a Szenátus rábólint a négy törvényre, Joe Biden elnök valószínűleg azonnal aláírja őket, és az első fegyvercsomag indulhat is Ukrajna felé.

Ez a 61 milliárd nem állítja meg az oroszokat – mondják ukrán elemzők

Az amerikai fegyverek nagy része már előre elhelyezésre került németországi és lengyelországi raktárakban, így azonnal a harctérre kerülhetnek. Hangsúlyozzák:

a nagy hatótávolságú ATACMS rakétákkal kapcsolatban Ukrajna megígérte, hogy nem fogja használni orosz területek ellen.

Mint kiderül, a törvényjavaslat értelmében „Joe Biden 11,9 milliárd dollár értékben saját hatáskörben, a Kongresszus jóváhagyása nélkül dönthet az Egyesült Államok számára nem szükséges fegyverek Ukrajnába küldéséről”.  

És sokak szerint a legfontosabb sajnos: a csomaggal az amerikai fegyvergyártó cégek járnak a legjobban, hiszen a fegyverek amerikai gyártmányúak.

Mandiner

Kiemelt képen: Az amerikai zászló az amerikai védelmi minisztérium épületén. Archív fotó

Ez is érdekelheti:  Az Egyesült Államok szankciókkal fenyegeti a tagjelölt Georgiát (Grúzia)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük