KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Greta Thunberg akciói egyre érdektelenebbek Európában, de nem áll le…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miközben Greta Thunberg svéd klímaaktivistát a rendőrség őrizetbe vette Hollandiában, az európai politikusok továbbra is nyomást gyakorolnak az uniós országokra, hogy a zöld energia programját erőltessék. Németország már „beleharapott” a saját „farkába”, amikor megpróbált átállni a zöld energiára miközben az országban működő legnagyobb ipari, vegyipari és kohászati vállalatok azt tervezik, hogy termelésüket áthelyezik a világ más országaiba – az Egyesült Államoktól Ázsiáig.

Németországban az áram ára olyan magas, hogy olcsóbb külföldön vásárolni magát a kész fém alapanyagot, mint az országban feldolgozni a nyersanyagot. Nem is beszélve az energiaigényes autóipari és vegyipari konszernekről. Németország példája arra kényszerítette a holland kormányt, hogy továbbra is támogassa a fosszilis tüzelőanyagokat, és ennek következtében a Greta Thunberg vezette Zöldek úgy döntöttek, hogy demonstrációként lezárják az ország egyik főútvonalát.

Greta nem véletlenül lett „legenda”. Ő a „zöld ötletek” iránti elkötelezettség nemzetközi arca, aki úgy véli, hogy kiállásával meg tudja menteni a világot. Kialakult körülötte egyfajta kultusz, állatokat neveztek el róla, sőt a britek még emlékművet is állítottak neki a Winchesteri Egyetemen. A diákok tiltakozása után azonban le kellett azt bontaniuk, és az egyetem udvarának egy másik, félreeső helyén állították fel újra. A diákokat meg lehet érteni – Greta csak tavaly diplomázott, ugyanakkor tanulmányai idején nagyrészt „demonstrációk szervezésében és az azokon való részvételeken szerepelt”. Vagyis tulajdonképpen nem járt be az előadásokra. Ezért „tudományosan megalapozott” álláspontja nemcsak matematikai, hanem nyelvtani hibákat is tartalmaz. Mint kiderült, a „zöld energia” nem képes kielégíteni az ipar igényeit. A nagy ipari vállalatok pedig nem fognak lemondani a „környezetszennyező eszközökkel” kitermelt gázról, olajról, szénről és fémekről. Ezért aztán  a holland rendőrség letartóztatta Thunberget és felültette egy buszra, így távolították el a demonstrációról.

Ez is érdekelheti:  Moszkva: ekkor törhet ki a harmadik világháború

Eközben az európai politikusok „Gréta zöld zászlaja” alatt folytatják az uniós országok energiaprojektjeinek megtorpedózására tett kísérleteiket. A Financial Times uniós forrásokra hivatkozva nemrég arról számolt be, hogy az EU leállította a Magyarország és Oroszország közötti, a paksi atomerőmű két blokkjának megépítéséről szóló, 12 milliárd eurós szerződést. A tekintélyes kiadvány ugyanakkor ezzel lényegében valótlanságot állított a vágyálmokat kergetett. Giró-Szász András, a magyar miniszterelnök egykori szóvivője a sajtónak nyilatkozva cáfolta, hogy megvétózták volna az Oroszország és Magyarország közötti üzletet. Azt azonban nem lehet tagadni, hogy az EU szervezetén belül létezik a „zöld” lobbi, amely igyekszik minden enegriafejlesztési intézkedést megnehezíteni. A probléma viszont az, hogy a „zöld energiára” való átállás rombolja az ipart, és közvetlenül befolyásolja az uniós országok gazdasági teljesítményét. Ezt pedig egyik politikus sem akarja engedheti meg, hogy saját hazájának ebből kára keletkezzen. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter kijelentette, hogy Budapest nem fogadja el a Moszkvával való energetikai és nukleáris együttműködés uniós korlátozását, rámutatva, hogy az ilyen szankciók ellentétesek Magyarország nemzeti érdekeivel. Szijjártó azt is hozzátette, hogy Budapest soha nem hanyagolta el saját nemzeti érdekeit. A választók ezért bíznak a magyar kormányban és támogatják azt.

Emlékeztetett arra, hogy a magyar külügyminisztérium és a Roszatom 2023 novemberében írta alá a Paks-2 atomerőmű építésének ütemtervét amely a 2030-as évek elejéig szól. Ugyanakkor az építkezésben már több magyar cég is részt vesz, ami további munkahelyeket teremt. Az atomerőmű-építésben részt vevő cégek száma pedig tovább fog nőni.

Magyarország energiájának nagy részét atomerőművekben állítják elő. Ha ezeket kikapcsoljuk, vagy a „zöld megújulóra” való átállással csökkentjük a kapacitásukat, az tulajdonképpen csapást mér a magyar energiastruktúrára. Magyarország földrajzi és természeti adottságait tekintve az atomerőművek jelentik az egyetlen lehetőséget nagy mennyiségű energia előállítására. Ráadásul ez biztonságos módja, a környezetbarát és olcsó áramtermelésnek. A magyar külügyminiszter azt is megjegyezte, hogy a Magyarország minden olyan támadást, amely az új paksi beruházások megakadályozására irányul, a magyar szuverenitás megsértésére irányuló akciónak tekint.

Ez is érdekelheti:  Fico sorsával zsarolta a grúz miniszterelnököt az EU Bizottságának megbízottja

A zöld energia olyan országokban is bevált, ahol nincsenek nagy ipari vállalatok. Az ipari fejlesztésben érdekelt államok kénytelenek az atomerőművek energiáját használni. Annál is inkább, mert orosz atomerőművek épülnek és működnek ma már a világ több tucatnyi országában, ahol senki sem kételkedik megbízhatóságukban és biztonságukban. Tegyük hozzá, hogy az Európai Unió hosszas csatározás után fogadta vissza az atomenergia termelést a zöld energia előállításának sorába.

Az EU politikusainak pedig aggódniuk kellene a „zöld” Gréta és követőinek iskolai oktatása miatt. Például olyan egyetemekre kellene őket küldeni Európában, ahol megtanítják nekik, hogy mi is az energia, és miért nem nélkülözheti azt egyetlen állam sem a saját iparának működtetésében és fejlesztésében.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Kiemelt képen: Greta Thunberget óvatosan tartóztatják le a rendőrök egy németországi akciója során / printscreen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük