A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az oroszok azt állítják, hogy ukrán „nacionalisták” szerzeteseket ejtettek túszul

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán Aidar zászlóalj harcosai a Donyecki Népköztársaságban található Nyikolszkoje faluban található Szvjato-Uszpenszkij Nikolo-Vasziljevszkij kolostorba vetették be magukat, és „körülbelül 300 helyi lakost és szerzetest ejtettek túszul” – közölte az orosz védelmi minisztérium egy vasárnapi közleményében.

A minisztérium hozzátette, hogy ezután orosz csapatok betörtek a kolostorba és számos „nacionalistát”, semlegesítettek, többen közülük viszont elmenekültek. „A túszok sértetlenül vészelték át a rajtaütést és a kolostor épülete sem rongálódott meg” – áll a közleményben. A védelmi minisztérium nem bizonyította a közleményben foglaltakat és az RT nem tudta ezt az információt független forrásokból ellenőrizni.

Kijev korábban templomok és más polgári épületek, köztük sokemeletes lakóépületek ágyúzásával vádolta az oroszokat. Moszkva ugyanakkor kitart amellett, hogy egységei csak katonai helyszíneket vesznek célba, például repülőtereket, légvédelmi egységeket és radarállomásokat. Az orosz védelmi minisztérium már korábban is azzal vádolta az ukrán „nacionalistákat” , hogy civileket használnak emberi pajzsként.

Az Európában betiltott Russia Today nyomán

Kiemelt kép: A Svyato-Uspensky Nikolo-Vasilievsky kolostor. © Wikipédia.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Pajzsként használják a civileket az ukránok – az USA közben dörzsöli a tenyerét 📺

Tucker Carlson: Nuland megerősítette, hogy igaz, amit az oroszok állítanak az Ukrajnában működő amerikai biolaboratóriumokról

Az egyoldalú hazug ukrán és EU-s nyugati hírekről

Megrendezett fotózást tartottak a mariupoli szülészeti kórháznál az ukránok (+képek)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: