KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Nyugat „csak rontja Ukrajna helyzetét”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Azzal, hogy az USA és szövetségesei nem hajlandók megérteni Moszkva kérését, és továbbra is fegyvereket szállítanak Ukrajnának, csak súlyosbítják a konfliktust – mondta a washingtoni orosz nagykövet.

Moszkva “hajthatatlan” abban a kérdésben, hogy valamikor békemegállapodást kell elérni Kijevvel, még a Nyugat ellenállása ellenére is, amely “mindent megtett azért, hogy megfossza Ukrajnát függetlenségétől, és oroszellenes hídfőállássá tegye”

– mondta Anatolij Antonov a Newsweeknek kedden.

“Ahelyett, hogy meghallgatnák és megértenék Oroszország legfontosabb igényeit – az ukrán gengszterek denacifikálását és demilitarizálását, valamint Kijev oroszellenességének és NATO-terveinek elutasítását – Washington és követői csak rontanak a helyzeten”

– hangsúlyozta.

Az USA és az EU “fegyvereket juttat bábjaiknak [Kijevben], és ezt ‘jó befektetésnek’ tartja. Szemet hunynak “ügyfeleik” égbekiáltó bűncselekményei felett, akik háborús bűnöket és terrorcselekményeket követnek el a közintézmények, a civilek és még saját katonáik ellen is”

– tette hozzá a nagykövet.

Antonovnak ezen utóbbi megjegyzése nyilvánvalóan egyfajta utalás annak az orosz Il-76-os szállító repülőgépnek a múlt hónapban történt lelövésére, amelynek fedélzetén 65 ukrán hadifogoly tartózkodott, és amelyet Moszkva szerint Kijev szándékosan hajtott lőtt le egy amerikai gyártmányú Patriot rakétarendszer segítségével. Kijev nem vállalta a felelősséget a támadásért.

Antonov szerint Oroszország “továbbra sem mond le a párbeszédről” Ukrajnával kapcsolatban, annak ellenére sem, hogy Kijevtől és nyugati támogatóitól csak “elfogadhatatlan” javaslatokat kap.

“Ragaszkodnak ahhoz, hogy nincs alternatívája az értelmetlen és egyoldalú… “Zelenszkij-formulának”, bár ezek nem veszik figyelembe Oroszország álláspontját, és figyelmen kívül hagyják a globális Dél törekvéseit.

Az úgynevezett “békeformula”, amelyet Volodimir Zelenszkij 2022 óta hirdet, azt követeli, hogy Oroszország vonuljon ki a Kijev által követelt összes területről, Moszkva fizessen jóvátételt, és hozzon létre egy háborús bűnökkel foglalkozó bíróságot.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor ma európai vezetőkkel tekinti át a kialakult háborús helyzetet Brüsszelben

Ahhoz, hogy diplomáciai megoldás szülessen Ukrajnában, az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek meg kell változtatniuk Oroszországgal kapcsolatos irányvonalukat – hangsúlyozta a nagykövet.

“Nincs esély arra, hogy az erő pozíciójából és a szankciók nyomása alatt tárgyalások kezdődjenek hazánkkal… Minél előbb rájön erre Amerika, annál hamarabb lesz esélye a világnak visszatérni a fejlődés stabil, fenntartható és kiszámítható útjára”

– mondta Antonov.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Oroszország amerikai nagykövete, Anatolij Antonov © AFP / Justin Sullivan

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük