KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tucker Carlson: az amerikai hírszerzés meg akarta akadályozni a Putyin interjú elkészítését

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai hírszerző szolgálatok a The New York Times segítségére voltak abban, hogy Tucker Carlsont megakadályozzák abban, hogy interjút készítsen Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – állítja az újságíró.

A Fox News egykori műsorvezetője kedden a Blaze TV alapítójának, Glenn Becknek úgy nyilatkozott, hogy szerinte kémkedtek utána, mielőtt a hónap elején találkozott az orosz vezetővel.

Carlson felidézte, hogy néhány évvel ezelőtt az amerikai kormány tudomást szerzett arról, hogy megpróbált interjút készíteni Putyinnal, és ezt kiszivárogtatta a sajtónak. Az azóta eltelt években megtanulta, hogy miként lehet

“az állami szervek látóköréből kikerülve kommunikálni”

– mondta.

Az orosz kormány azzal a szigorú feltétellel engedélyezte neki a Putyinnal való találkozót, hogy az interjú tervei nem kerülhetnek nyilvánosságra, különben az egészet lefújják – mondta Becknek az újságíró. Ennek ellenére őt és egy barátját ezután mégis felhívták a New York Times riporterei azzal, hogy mikor lesz a Putyin-interjú.

“Ezt semmiképpen sem tudhatták. Nem mondtam el senkinek: a feleségemnek, a producereimnek, még a gyerekeimnek sem”

– mondta.

“Nyilvánvalóan ismét megtették. Kiszivárogtatták a The New York Timesnak, hogy megpróbálják meghiúsítani az interjút”.

Carlson azt állította, hogy korábban, még 2021-ben az amerikai kormány zárt ajtók mögött azon dolgozott, hogy megakadályozza, a Putyinnal készítendő interjút. Azt mondta, hogy ezt egy forrása említette meg neki egy magánjellegű üzenetben, amely a szervezéssel volt kapcsolatos.

Carlson azt valószínűsítette, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) kémkedhetett utána. Az ügynökség ezt tagadta, mondván, hogy az NSA számára ő “soha nem volt hírszerzési célpont”.

Az Axios hírportál meg nem nevezett amerikai tisztviselőkre hivatkozva megerősítette, hogy a kormány tudomást szerzett az újságíró szándékairól. A csatorna azt feltételezte, hogy “amerikai székhelyű Kreml-közvetítők”, lehettek a szivárogtatók.

Ez is érdekelheti:  Medvegyev Zelenszkijről: A drogos bohócnak van oka félni!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Tucker Carlson egy rendezvényen július 14-én az iowai Des Moines-ban. Fotó: Scott Olson/Getty Images

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük