KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Politico szerint Magyarország sokat tehetne az orosz-ukrán háború befejezéséért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Politico összeállítása alapján gyengíthetné Oroszország erejét, ha az Európai Unió egységesen nemet mondana az orosz atomenergiára, ám ezt nem csupán Magyarország, hanem például Franciaország is biztosan ellenezné.

Öt irányt vázolt fel elemzésében a Politico, hogy mit tehetne az Európai Unió az orosz-ukrán háború befejezéséért. A cikk szerint az országok közötti konszenzus hiánya, valamint az „Oroszországgal való szorosabb kapcsolatra törekvő Magyarország ellenállása” miatt az EU kezd kifogyni a Moszkva elleni szankciós lehetőségekből.

Az olajár felső határának rögzítése, az orosz fém tiltása, a gázcsapok elzárása és a Moszkvával üzletelők szankcionálása mellett a portál azt is felveti, hogy nemet kellene mondani az orosz atomenergiára.

Az ukránok már korábban is követelték, hogy a szövetségeseik mondjanak fel minden együttműködést a Roszatommal, ám Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter többször leszögezte álláspontját: az energetika nem ideológiai, hanem fizikai kérdés, az olcsó atomenergia pedig a zöld átállás egyik támasza is. Tegyük hozzá, Franciaország is egyértelműen ragaszkodik az orosz atomenergiához, nem véletlenül fogalmazott úgy az összeállításban a tárgyalásokat ismerő európai diplomata, hogy

Magyarország biztosan vétózna egy ilyen szankciót, de valószínűleg több más tagállam is a magyarok mögé bújna ebben a kérdésben.

Mandiner

Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

Ez is érdekelheti:  Irán megfenyegette az Egyesült Államokat

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “A Politico szerint Magyarország sokat tehetne az orosz-ukrán háború befejezéséért

  1. Ja. Aztán a zöldeknek adni kell egy zsákot, és menjenek, gyűjtsék össze a tehénfingot, amivel kiválthatjuk az atomot.

  2. „ha az Európai Unió egységesen nemet mondana az orosz atomenergiára”
    Miközben az USA pánikszerű tempóban vásárolja fel az Oroszországban dúsított urániumot!
    Hülye az (és magára vessen) aki a Politico zugfirkászainak bedől!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük