KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A holokauszt-bizniszelők kártérítési pofátlansága – hír + kommentár

A holokauszt magyar áldozatainak hozzátartozói egy chicagói bíróságon beperelték a MÁV-ot, amiért a társaság a II. világháború alatt szerelvényeket biztosított a zsidók deportálásához. Állításuk szerint keresetüket kilenc évnyi kutatómunka előzte meg, 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik.

Beperelték a Magyar Államvasutakat (MÁV) egy chicagói bíróságon a magyarországi holokauszt áldozatainak örökösei, akik jóvátételt követelnek, amiért a cég a II. világháború idején közreműködött zsidók deportálásában.

A kártérítési keresetben az áll, hogy a beadvány benyújtását kilenc év kutatómunka előzte meg. A magyar kormány együttműködése vagy közbenjárása nélkül elvégzett kutatás során több tízezer hivatalos dokumentumot vizsgáltak át kelet-európai és német levéltárakból és izraeli irattárakból. Felhasználtak a holokauszt túlélői és történészek birtokában levő okmányokat és anyagokat a washingtoni Holokauszt Múzeum dokumentum gyűjteményéből.

A felperesek, túlnyomórészt a magyar holokauszt áldozatainak izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező hozzátartozói 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik. Előbbi a holokauszt áldozataitól eltulajdonított vagyon mai áron számolt értéke, utóbbi pedig büntető jellegű jóvátétel, amiért a MÁV „gyalázatos és buzgó módon részt vett a népirtásban”.

A holokauszt áldozatainak örökösei és közeli hozzátartozói egyebek között azért perlik a MÁV-ot, mert az „tudatosan biztosított” szerelvényeket ahhoz, hogy 1944. márciusa és októbere között 437 ezer magyar zsidót szállítsanak az auschwitzi gázkamrákba, valamint azért, mert megfosztotta az áldozatokat vagyonuktól és értékeiktől, megszegve ezzel a népirtás tilalmáról szóló nemzetközi egyezményt. A perirathoz egy olyan fotót is csatoltak, amelyen MÁV feliratú vagonok és előtte emberek láthatók, az aláírás szerint zsidók szállnak be a kocsikba.

A kereset szerint a MÁV „pontosan tudta, mit tesz”. Csaknem minden szerelvényét éjjel-nappal arra használta, hogy az embereket Auschwitzba szállítsa. A szerelvények üresek voltak, amikor Magyarországra visszatértek. „Az alperes által biztosított szerelvények nélkül több százezer zsidót nem lehetett volna Auschwitzba szállítani” – olvasható az okmányban.

Ez is érdekelheti:  Donald Trump: Szürreális élmény volt túlélni a merényletkísérletet

A dokumentum szerint bár szükségképpen érzéketlenség pénzről tárgyalni a holokauszt áldozatai ellen elkövetett kimondhatatlan gonoszság kapcsán, jogi úton csak pénzügyi kártérítést lehet kapni.

A keresetet kedden nyújtották be az illinois-i északi kerületi bíróságon, az ügyben már kijelölték a bírót. A bíróság honlapján fellelhető 10-cv-868 ügyszámú kereset felperesei közül huszonhárman amerikai lakhellyel rendelkeznek, hatvankilencen Izraelben laknak, egy-egy személy Nagy-Britanniában, Brazíliában, illetve Magyarországon él.”

http://index.hu/belfold/2010/02/10/zsidok_deportalasa_miatt_perlik_a_mav-ot/

(forrás: Index.hu)

Kommentár:

Döbbenetes, hogy mekkora arcátlanságra vetemednek egyesek. Mivel Magyarországon a világháború vége óta  nem azok uralkodnak, akik a háborúban részt vettek, sőt, az ország minden pozíciójában teljesen mások vannak, döbbenetes az a követelés, amit a mocskos holokamu üzlet szereplői csinálnak. Olyanokon követelnek kártérítést, akiknek semmi, de éppenséggel semmi közük nincs a múlt bűneihez! Ha akarták volna, átnevezhették volna a MÁV-ot is, és akkor nincs mit követelni. Nem tették, mert a bűnöket nem a cég neve követte el.

Ilyen alapon akár évtizedek múlva is követelőzhetnének azok, akiknek sérelmeik vannak, akiknek hozzátartozóját például a kommunizmus idején kínozták meg, s azok akiknek már ténylegesen semmi közük a holokauszt miatt szenvedők valóságos kínjaihoz. Hozzátartozókról van szó, akik ténylegesen nem voltak szenvedők.

Én megértem és tisztelem mindenki gyászát, hiszen magam is gyászolok, de mindez méltatlan és megdöbbentő, amit a holokauszt-biznisz szereplői csinálnak. Mit képzelnek, hány évtizedig tehetik még mindezt? Ki kell jelenteni, hogy egyszer, s mindenkorra vége, akinek eddig baja volt, rendezhette, nincs tovább! Olyan nincs, hogy valami örökké tarthat, hiszen eleddig úgy néz ki, hogy csak a zsidóság holokausztja az, ami korszakokat, kormányokat, generációkat, lassan népeket átél. Ez tisztességtelen. A gyásznak is véget kell érnie valamikor. Ez a normális élet velejárója. Nem csak a zsidóság az, akiket sérelem ért! S bizony, olykor egyes népek sérelme (lásd az USA területén valaha élt indián népek sorsa) éppen akkora, mint a zsidóké, ha nem nagyobb!

Ez is érdekelheti:  Szakértő: El akarhatják hallgattatni a békepárti Donald Trumpot, emögött pedig háborúpárti erőket sejtenek

ELÉG A ZSIDÓ HOLOKAUSZT KÁRTÉRÍTÉSI KÖVETELÉSEIBŐL!

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Czakó István

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “A holokauszt-bizniszelők kártérítési pofátlansága – hír + kommentár

 1. Nagyon jól időztettek ezek a kiválasztottak, számos szavazót sikerült szerezniük a Jobbiknak. Köszönjük meg nekik, hogy eme nemtelen cselekedetükkel is egy nemes ügyet szolgálnak.

 2. ‘8 évesen került a kezembe, a Varsói Gettó története című könyv. Édesapám nem tartotta időszerűnek az olvasását. Akkortól kezdve érdekelt, mi történt és MIÉRT.Hosszú ideig mélységes empátiával álltam hozzá a zsidók szenvedésének. Majd a sorsom évekre az egyesült államokba vetett. Megismertem számos, hazánkból „elüldözött zsidónak született” embert.Zsidónak születettetett mondok – mert zsidóságukat éppen úgy titkolták, mint ahogy magyarságukat sem vállalták. Valójában „gazdasági menekültek voltak”, ki az 36-os határ nyitottságát használva ment az uj hazába, ki személyes kapcsolatait felhasználva. Volt közöttük, aki a gyermekeinek orosz nevet adott, „tiszteletből”- mint mondta- a Budapestet felszabadító oroszok iránt. 2 éves egyetemistaként „menekült”- mert látta, „az a rendszer” nem neki való. ( Eddig tartott a tisztelet. Nos amikor láttam és azóta is látom, hogy ezek a volt hazánk fiai milyen zsigeri gyűlöletet táplálnak a magyar szülőhazájuk iránt, azóta az én empátiám sem a régi. Ugyanígy érdekelt Izrael áálam léte és a történelmi Palesztina területén élt népek sorsa. Izrael állam és az államot állampolgárai határozzák meg, szintén arra késztetett, hogy minden empátiám alább hagyjon és immár inkább az okait keressem a „zsidók” számkivetettségének avagy nevezzem együttélésre alkalmatlanságának. A harmadik momentum az életemben, a 17-es orosz forradalom és a magyar tanácsköztársaságban, amjd „jogfolytonosan” a Rákosi kormányban játszott zsidók szerepe volt, ami megfosztott minden empatikus képességemtől irányukban. Ma, ha a holokauszt szót hallom, a zsidó kárpótlást hallom, be kell vallanom csak tehetelen düh van bennem és a kérdés: Mikor lesz már elég? Mikor beszélnek már a saját múltjukról, a saját vétkeikről? mikor szembesülnek már véghetelen alattomos „saját” gonoszságukkal? Kikérem magamnak, hogy a szüleimet, nagyszüleimet naponta „vádhatóság” elé idézzék. Melleleg a nagyszülei ruszin menekültként érkeztek a mai magyarországra, mint „burzsujok” 1918-ban.Testvéreiket kivégezték.

 3. Nagyszerű!!Hát ennél aljasabb „dolgot” nem is tehettek volna- és a legjobbkor-,mert akik még eddig nem vetették meg őket,azok ezekután megfogják.Miért csodálkoznak azon hogy a cionizmust a „gój”-ok megvetik? Ettől a hirtől válik rasszistává még az is aki eddig nem volt az!!! Úgy tesznek,mintha más nem szenvedett, volna csak ők,miközben mostmár tudjuk,hogy nekik „köszönhetjük” az I. és a II. világháborút is. Ilyen alapon az európai népek többsége -ámblokk- beperelhetné a zsidó államot :Izraelt ,hiszen ők képviselik a „zsidóságot ” Nincs még egy nép,akiben ennyi gyűlölet és megvetés lenne másokkal szemben,mint a „kazár” . „Külsőre” teszik a szépet,de belül megvetik a „nem közülük valót” Napjainkban élő példa erre,amit a palesztin néppel tesznek.nap mint nap.Akkor ki is a rasszista ? Én nem vagyok gyűlölködő,de ebből legyen végre elég!!!Nagyon remélem,hogy jó magyar közmondásunk valóraválik: aki másnak vermet ás,maga esik bele (már éppen ideje).

 4. Visszatérve: Aki nem hisz,i el amit irtam, vagy nem is tud róla, ajánlom olvasásra és gondolkodásra a „közülük való” Benjamin H.Freedman 1961-ben Washingtonban elhangzott beszédét,amit 2010.02.09-én kaptam a Nemzeti Hirhálón,de gondolom a neten „elérhető”. (Sajnos nem tudom ide „áthozni”,pedig nagyon tanúlságos!!!)

 5. Érdekes! Miért nem perelik be az amerikai légiflottát, amely egy-két bombát dobhatott volna az auschwitzi táborba vezető nyílt pályán lévő vasúti sínekre, nem csak felvételeket készítettek volna, akkor egyszerűen nem lehetett volna eljuttatni a lágerekbe az embereket. Ugyanilyen jogon lehetne perelni a rendőrséget is, miért állították elő a zsidókat. Miért gyűjtötték be a szegény zsidókat, mert a gazdagok nem kerültek oda. A MÁV ellen kellett volna szegüljön a német parancsnak, s aztán minden MÁV alkalmazott mehetett volna ugyancsak a marhavagonokba.
  A palesztinok is perelhetnek a jogos palesztin holokauszt miatt,….? Vagy az semmi ?

 6. Szeretnék mindenkit a legnagyobb nyugalomra ill. önmérsékletre inteni.Az egész történet nem másról szól mint az antiszemitizmus generálásról.Úgy kell most a „balhé” mint egy falat kenyér, ugyanis ha „balhé” van, akkor szükségállapot van, viszont nincs választás.–Qui prodest ?—
  Úgyhogy nyugi.

 7. Szerintem a MÁV viszontkeresetet nyújthat(na) be, hogy nem vettek jegyet annak idején az utazó zsidók…
  Ez óriási! Ami tény, tény, a bliccelőket büntetni kell, éspedig a tétel az idő múlásával növekszik. Ez is azt mutatja, hogy mennyire siralmas, sőt már-már nevetséges a holokamu üzlet haszonélvezőinek erőlködése. Ebből is látszik, hogy céljuk egyértelműen a feszültség keltése! Nem is érdemes őket komolyan venni. (NIF szerkesztő)
  Félre a tréfával, de az mégiscsak szánalmas dolog, hogy zsarolják a magyar népet, miközben a háborúban nem mi irányítottuk a dolgokat, talán észre vehették volna, hogy éppen német megszállás alatt volt a hazánk.
  Túlságosan belejöttek abba, hogy folyamatosan kártérítéseket söpörnek be, amiből remekül megélnek, mi pedig lassan éhen pusztulunk, mert kiszívják a vérünket is a mocskos bankárok!

 8. Kedves Mindenki!Én postásként dolgozom.Mi lesz ezzel a szegény postával is, ha a túlélők a postát is perelik!Tessék csak elgondolni,a fasiszták levelet is küldtek annak idején!Arra még nem jöttem rá,hogy milyen számitások alapján fogják kiszámolni a térítés összegét és felkutatni azokat a dolgozókat akik felvették,szállították és kézbesítették, a küldeményeket,de a holotúlélők és a gyermekeik láthatóan leleményesek!!!

 9. És a zsidóság nem felelős sját sorsáért?
  A háború előtt már világos volt, hogy Hitlernek milyen szándékai vannak, mégsem fegyverkeztek,holott megtehették volna tele
  voltak pénzel.

  Most fog megjelenni egy nagyon komoly anyag lapunkban, kérem, olvassák el. Sok mindent másként fognak látni! (NIF szerkesztő)

  Nem tették, ehelyett vigan meneteltek náci fegyveresek
  kiséretében. Most meg aszongya,hogy mindenki felelős ,fizessen mindenki a zsidóságnak ,mer csak ök szenvedtek a háború ideje alatt.
  Saját sorsunkért mi is felelösek vagyunk, mert hagytuk,hogy
  kiforgassanak a nemzezi vagyonból.
  Sosem lessz már vége?
  Ezek a liberális szutykos parlamenti pártok adják vissza a
  nemzeti vagyont gyerekeinknek ,unokáinknak.
  Isten Áldja Nemzetünket!

 10. Az az igazság,hogy minden háború oka a FINÁNCTŐKÉSEK KAPZSISÁGA.Hitlert is ők pénzelték csak kitudodott ezért ellenük fordult.VALÓJÁBAN AZÉRTTARJÁK ÉLETBEN a holokauszt állandó emlegetését mert ezzel probálják elterelni a figyelmet.AZ UJJAB ÉS UJJAB GAZEMBERSÉGEKRŐL.

 11. A sok buta zsidó nézze meg a meg a történelmünket! Nehéz minket felheccelni, de amikor sikerült soha nem adjuk fel a harcot. Gratulálok nekik ezzel sikerült. Elő a bőröndöt!
  jó utat!

 12. Elfelejtettem!
  5-10 év és a palesztínok hozzánk jönnek tanulni izraeli szeretetet.

 13. Valamikor hittem és sajnáltam őket. 40 éve voltam Auschwitz-ben – azóta nem hiszem az egész holokamut. Mutattak 3 kemencét a krematóriumban és azt mondták, hogy egy holttest elégetése 8 – nyolc – óra időt vett igénybe. Akkor miről beszélnek.?
  A Bibliából tudható, hogy Jahve mindig bünteti őket gonoszságuk miatt – azért kiválasztottak mert rajtuk statuál példát az Isten. Mikor fognak bűnhődni a mostani gaztetteikért?Imádkozzunk…….

 14. Mostmár rajta van az oldalon (köszönet a NIF-nek érte)
  az általam irt tanulmány,de olyan jó volt a szerkesztő,hogy nemcsak az irást,de még a videót is feltette.Érdemes megnézni,és a választ mindenki saját maga adhatja meg erre a gyalázatra,amit most a chikagói zsidóügyvédek -szerintem 200% hogy a táncoslábú keze benne van,ő dobhatta fel az ötletet,hiszen nem olyan régen járt őshazájában izraelben) a Magyar Állami Vasutak ellen megbizóik kivánságára benyújtottak Amerikában.
  Ne sajnálják az időt megnézésére!!!!

 15. Bocsánat! Nem én irtam a tanulmányt!!!!csak én olvastam róla,és hivtam fel a figyelmet rá.
  Mégegyszer bocsánat!!!

 16. Ha a világ összes zsidója holnaptól el kezdene dolgozni (nem spekuláns módon, hanem a munka teljes fizikai értelmében), és a világtörténelem összes általuk okozott szörnyűségét szeretnék ezzel kárpótolni ( I. világháború, II. világháború, Palesztína ellenes háborús bűnök, bolsevista túlkapások és felsorolhatnánk talán Európa XX. századi összes történelmi rémtettét) akkor még 500 év múlva is a Magyar Államvasutakat építenék ingyen és bérmentve!!!

 17. Javaslom beperelni egy viszontkeresetben a Weis -Manfred gyár leszármazottait mivel fegyvereket gyártottak és javaslom beperelni a ruha és cipőgyáros zsidókat ,mivel ők tehetnek arról ami a II. Magyar hadtesttel történt az Orosz télben! Megfagytak a papírtalpú cipőkben és egyebek.
  De a jelenlegi válságért is kérünk kártérítést mivel ezt is a zsidó bankárok okozták!
  De köszönjük a tetűhintásoknak ezt most a választások előtt!Sok embert sikerül a jobbik oldalára állítani ezzel!
  Remélem eljön az az idő is amikor végre ki tudjuk őket innen véglegesen takarítani, mert addig nem élhetünk nyugodtan amíg 1 is van belőlük hazánkban!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük