KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A német liberális egyház kiátkozta a szuverenistákat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A trieri katolikus egyházmegye helynöke kirúgott egy AfD-s politikust, mert AfD-s, mire egyesek megdicsérték, mások viszont bejelentették a kilépésüket az egyházból. Hasonló döntést hoztak az észak-németországi evangélikusok is, azzal a különbséggel, hogy nem egyes személyeket, hanem általában mindenkit eltiltottak bizonyos egyházi tisztségek betöltésétől, akinek köze van a konzervatív, szuverenista párthoz.

A trieri katolikus egyházmegye általános helynöke, Ulrich von Plettenberg kizárta az AfD egyik saar-vidéki politikusát az egyházi bizottságokból. Von Plettenberg szerint a szóban forgó tartományi parlamenti képviselő, Christoph Schaufert „nem hangoztatott alkotmányellenes vagy antiszemita nézeteket, (…) azonban még ha nem is helyezkedik nyilvánosan ilyen álláspontra, egy olyan párt képviselője, amely a keresztény emberképnek ellentmondó attitűdöket képvisel – és ettől nem határolódik el”.

Az egyházi vezető nem fejtette ki, hogy pontosan mire gondol: az abortusz liberalizációjának, a tömeges migráció, a genderideológia vagy éppen az ukrajnai háború támogatásának ellenzésére vagy másra. Ugyanakkor elismerte, hogy a döntés hatására „egyesek bejelentették, hogy ki akarnak lépni az egyházból”.

Közben a Berlin-Brandenburg-Sziléziai Felső-Luzsia Evangélikus Egyházközség úgy döntött, hogy a jövőben nem engedi meg az AfD képviselőinek, hogy bizonyos egyházi tisztségeket betöltsenek. Ennek oka, hogy a párt egyre inkább radikalizálódik – hangzott el a szombaton Görlitzben tartott regionális zsinaton, amely szintén nem bontotta ki alaposabban, hogy mi is ért radikalizáció alatt.

Nagy Áron – Magyar Hírlap

Kiemelt kép: JENS SCHLUETER / AFP

Ez is érdekelheti:  Elon Musk műholdas internetének blokkolásán dolgoznak az oroszok

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük