KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Kínába megy Blinken, hogy Oroszország ellen hergeljen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Antony Blinken, amerikai külügyminiszter Kínába utazik, hogy az Oroszországnak nyújtott katonai segély miatt fenyegese meg Pekinget – írja a Politico cikkét szemlézve a Magyar Hírlap.

Washingtonnak komoly fejfájást okoz, hogy Kína rakétáktól kezdve drón-alkatrészeken át a szerszámgépekig mindent Moszkvának küld.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter ezen a héten Pekingbe utazik, és figyelmezteti Kínát, hogy korlátozza az orosz hadsereg technikai támogatását – vagy máskülönben…

A szerdán kezdődő háromnapos útjára azután indul, hogy az Egyesült Államok Kongresszusa jóváhagyta az Ukrajnának szánt 61 milliárd dolláros segélycsomagot, és a nyugati fővárosokban attól tartanak, hogy erre válaszul a Moszkvának szánt katonai hardverek gyártásához nyújtott kínai segélyek felpörögnek.

„Készek vagyunk lépéseket tenni azon cégek ellen, amelyek súlyosan aláássák a biztonságot Ukrajnában és Európában is” – mondta a külügyminisztérium egyik tisztviselője újságíróknak Blinken utazása előtt. „Nem csak Kínában járunk el így, számos ország cégeivel kapcsolatban kimutattuk, hogy készek vagyunk erre.”

Oroszországnak azonban továbbra sem okoznak túl nagy gondot a nyugati szankciók, hiszen a szükséges technikai felszereléseket Kína mellett a világpiac más szereplőitől is könnyedén beszerezheti. Gyakorta persze erre sincs szükség, hiszen a nagy nyugati cégek több mint 80 százaléka a tiltások ellenére is jelen van az orosz piacon, ahogy az Egyesült Államok sem túl szemérmes, amikor uránt szerez be Oroszországból.

 

Kiemelt képen: Antony Blinken és Minister Wang Yi kínai külügyminiszter

Ez is érdekelheti:  Szentkirályi Alexandra: megint hazudott a főpolgármester az autókitiltási ügyben

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük