KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij „új ellentámadást” ígér

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna új ellentámadást tervez Oroszország ellen, annak ellenére, hogy a közelmúltban számos kudarc érte, többek között tavaly nem sikerült áttörni Moszkva védelmét, és elvesztették a stratégiai fontosságú Avdejevka várost a Donbasszban – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök.

Zelenszkij a Fox Newsnak adott csütörtöki interjújában elismerte, hogy egyes nyugati támogatók türelmetlenek amiatt, hogy Kijev nem képes haladást elérni, és azt kérdezték tőle, hogy mikor fejeződik be a háború, és mikor győznek.

Az ukrán vezető hangsúlyozta, hogy a hangsúly a súlyos veszteségek elkerülésén van, mert, ha Kijev elveszíti katonáit, akkor “mindent elveszít”, még akkor is, ha a Nyugat a legmodernebb fegyverekkel látja el.

“A védekezés [az] első számú feladat, aztán pedig folytatni kell a Fekete-tengeren a sikertörténetünket”

– fogalmazott Zelenszkij, hozzátéve, hogy Oroszország bizonyos “meglepetésekre” készül a térségben, azonban ezt nem fejtette ki bővebben.

A “dél nagyon fontos”

– folytatta, megjegyezve, hogy Kijev másik prioritása a donbászi vonal megtartása, és azt is kijelentette, hogy

“természetesen új ellentámadást, új hadműveletet fogunk előkészíteni”.

Zelenszkij figyelmeztetett, hogy a végső terv sok tényezőtől függ, de nem beszélt arról, mikorra várható majd az új offenzíva.

Ukrajna tavaly nyár elején nagyszabású offenzívát kísérelt megindítani, de nem sikerült érdemi előrelépést elérnie annak ellenére sem, hogy hatalmas mennyiségű nyugati haditechnikai eszközzel támogatták. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint Kijev hatalmas veszteségeket szenvedett ebben a hadjáratban. Az ukránok csak 2023-ban több mint 215 ezer katonát veszítettek.

A múlt héten az orosz csapatok teljesen ellenőrzésük alá vonták az erősen megerősített Avdejevka városát, amelyet gyakran használtak a Donyeck elleni támadások kiindulópontjaként, melyeknek civil célpontjai voltak. Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán csapatok “rendezetlen visszavonulással” hagyták el állásaikat, és eközben mintegy 1500 katonát veszítettek.

Ez is érdekelheti:  Izraeli támadás Irán ellen - működésbe lépett az iráni légvédelem, robbanások történtek Iszfahán városánál

A The New York Times forrásokra hivatkozva azt állította, hogy Moszkva akár 1000 ukrán katonát is foglyul ejthetett a kivonulás során. A visszavonulást kommentálva Zelenszkij “teljesen logikusnak” nevezte az Avdejevka elhagyására vonatkozó döntést, mondván, hogy annak célja az volt, hogy megkíméljék az ukrán katonák életét.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: megfáradt ukrán katonák / illusztráció / twitter

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük