KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarország megvétózta az Ukrajnának támogatást ígérő EU-közösségi nyilatkozatot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország pénteken megakadályozta, hogy az EU közös nyilatkozatban ítélje el Moszkvát és “töretlen” támogatásáról biztosítsa Kijevet – közölte két névtelenül nyilatkozó diplomata a Politico és a Bloomberg hírügynökséggel – számol be a Russia Today.

Charles Michel, az Európai Tanács elnökének irodájából érkezett e-mailben az állt, hogy “a tagállamok közötti konszenzus hiányában” a nyilatkozatot Michel, Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nevében küldték el.

A nyilatkozat “teljes körű agressziós háborúval”, “erőszakkal, brutalitással, terrorral és pusztítással” vádolja Oroszországot, miközben “határozott és megingathatatlan politikai, katonai, pénzügyi, gazdasági, diplomáciai és humanitárius támogatást” ígér Ukrajnának.

A három tisztségviselő továbbá ígéretet tett arra, hogy “továbbra is foglalkoznak Ukrajna sürgető katonai és védelmi szükségleteivel, beleértve a sürgető lőszer- és rakétaszállításokat”.

A Bloombergnek és a Politicónak nyilatkozó egyik diplomata szerint az EU egyik nem NATO-tagjának “kétségei” illetve “fenntartásai” voltak a rakétákkal kapcsolatos megfogalmazással kapcsolatban, és azt is kritizálta, hogy a blokk “hallgat” a gázai konfliktusról. Bár a szóban forgó országot nem nevezték meg, csak Ausztria, Írország és Málta tagja az EU-nak, viszont a NATO-nak nem.

Ígéretet tettek arra is, hogy Ukrajna idővel EU-tag lesz, de az Európai Bizottság “még dolgozik” a csatlakozási tárgyalások keretein – ismerte el von der Leyen szerdán. A június 6-9-re tervezett európai parlamenti választásokig valószínűleg nem sok minden fog történni ebben a folyamatban – tette hozzá.

Magyarország egyelőre nem kommentálta a közös nyilatkozat megvétózását. Budapest következetesen bírálta, hogy Brüsszel katonai támogatást nyújt Kijevnek, szemben a tárgyalásos békére való törekvéssel. Magyarország azt is elutasította, hogy fegyvereket küldjön Ukrajnának, vagy hogy engedélyezze a területén keresztül történő szállítást.

Moszkva 2022-ben indította el katonai műveletét, miután Kijev felrúgta a minszki megállapodásokat, amelyeknek a Donbasszban békét kellett volna teremteniük. Német és francia politikusok később elismerték, hogy a békefolyamat csupán egy trükk volt azért, hogy a Nyugat időt nyerjen arra, hogy felfegyverezze Ukrajnát egy Oroszország elleni háborúra.

Ez is érdekelheti:  Csúnyán lebukott a Politico a NatCon ügyében

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Az Európai Unió központja Brüsszelben, Belgiumban. © EyesWideOpen / Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Magyarország megvétózta az Ukrajnának támogatást ígérő EU-közösségi nyilatkozatot

  1. Hazánk alapvető érdeke hogy az orosz offenzíva záros határidőn belül véget érjen, mert hamarosan elérhetik az országunk határát. Ez pedig azt jelentheti, hogy nem lesz felvonulási terület a NATO területek és Oroszország közt! Vagyis közvetlen ütköző zóna lehet hazánk területe! A nyugati országok évezredes törekvése, melynek célja a magyarok kiirtása, könnyen megvalósulhatna úgy, hogy tovább gerjesztik a háborút, mely átterjedne hazánk területére, mely az ország teljes pusztulását okozná! Amennyiben ez a vétó megállja a helyét és sikerülne kieszközölni a béketárgyalások megkezdését, elkerülhető lenne az aljas terv megvalósulása!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük