KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Vicces fiú ez a Scholz, szerinte az oroszok zárták el a gázt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A németeknek Moszkvát és nem Berlint kellene hibáztatniuk a magas energiaárak miatt – mondta Olaf Scholz kancellár egy pénteken megjelent interjúban. Azt állította, hogy az Oroszország elleni embargóra azért van szükség, hogy megvédjék Európát az „imperializmustól„.

A Die Tageszeitung című lapnak nyilatkozva Scholz megvédte kormánya politikáját, amely egyértelműen támogatja Ukrajnát.

„Európa békéjének megvédéséről van szó. Oroszország imperialista háborút folytat, és nem győzhet” – mondta a lapnak. „Másodszor: Oroszország állította le a gázszállításokat, nem mi”.

Az orosz Gazprom mind Ukrajnán keresztül – a meglévő tranzitszerződéseket fenntartva -, mind pedig a Balti-tenger alatt épített Északi Áramlat gázvezetéken keresztül földgázt szállított Németországba. Az Egyesült Államok nyomására Németország 2021 novemberében – hónapokkal az ukrajnai konfliktus eszkalálódása előtt – megakadályozta az Északi Áramlat 2 tanúsítását.

Ez is érdekelheti:  Németország leállította a megmaradt nukleáris kapacitásának a felét 📺

Berlin még azután sem volt hajlandó hitelesíteni az Északi Áramlat 2-t, hogy az Északi Áramlat 1 2022 szeptemberében robbanótöltetekkel megsemmisült. A nyugati nyomozók még nem nevezték meg a robbantás elkövetőjét.

Scholz szerint azonban kormánya „új gáz- és olajellátási forrásokat épített ki, és terminálokat épített a cseppfolyósított gáz behozatalára”. Az LNG eddig főként az Egyesült Államokból érkezett, jóval magasabb áron.

„Mindez azt eredményezte, hogy az energiaárak ismét csökkentek” – mondta a német kancellár, azzal érvelve, hogy kormánya „határozott fellépésével” tízéves gazdasági válságot akadályozott meg.

Scholz támogatta gazdasági minisztere, a zöldek vezetője, Robert Habeck üzenetét, aki szerint az olcsó orosz energiára épülő német jóléti modellnek végleg vége.

„A gazdasági kapcsolatok béketeremtő hatását minden bizonnyal túlértékelték” – mondta a Tageszeitungnak, azt állítva, hogy Oroszország az erőszakot választva feláldozta gazdasági jólétét. Németországnak „demokráciája és szabadsága” védelmében erős hadseregre, hatékony fegyveriparra és Ukrajna támogatására van szüksége – hangsúlyozta.

Scholz a németek gazdasággal és inflációval kapcsolatos aggodalmait is lesöpörte azzal, hogy a zöld energia és a gyógyszeripar hamarosan meg fogja fordítani a folyamatokat.

Ugyanazon a napon, amikor az interjúja megjelent, Németország legnagyobb acélgyártója, a Thyssenkrupp bejelentette, hogy duisburgi üzemében „jelentős termeléscsökkentést” hajt végre, és 13 000 alkalmazottat bocsát el. A vállalat ezt a „magas energiaköltségek és a szigorú kibocsátás-csökkentési előírásokkal”, valamint az ázsiai importra nehezedő fokozott nyomással magyarázta.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Olaf Scholz német kancellár az Északi Áramlat 1 gázvezetékhez tervezett Siemens gázturbina előtt pózol, 2022. augusztus 3. © Andreas Rentz / Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük