KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Iszlamista támadás történt egy ausztrál bevásárlóközpontban – többen meghaltak (videók)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hat ember meghalt egy késeléses támadásban az ausztráliai Sydney keleti külvárosában, a Westfield Bondi Junctionben – jelentették szombaton a helyi hatóságok és média információira hivatkozva a Russia Today.

Korábban az új-dél-walesi rendőrség megerősítette, hogy „”súlyos incidens” történt, miután egy ismeretlen férfi lövöldözött a környéken. Hozzátették, hogy a rendőrök a helyszínre siettek, miután bejelentést kaptak arról, hogy több embert megkéseltek.

Anthony Cook, az NSW rendőrfőnök-helyettes elmondta, hogy úgy tűnik, a támadó egymaga követte el a bűncselekményt.

Ahogy a központ felé haladt, körülbelül kilenc emberrel került összetűzésbe, és eközben egy nála lévő fegyverrel megszúrta őket” – mondta a rendőr a médiának. Hozzátette, hogy a közelben tartózkodó egyik rendőrnyomozó megpróbálta megállítani a férfit, és lelőtte, amikor az kést emelt ellene.

„Úgy értesültem, hogy öten meghaltak” – mondta, hozzátéve, hogy többeket kórházba szállítottak, néhányan súlyos vagy kritikus állapotban vannak. A sérültek között van egy kisgyermek is – tette hozzá.

Később a Sydney Morning Herald arról számolt be, hogy a egy újabb sérült a kórházban belehalt sérüléseibe így már hatra emelkedett a halálos áldozatok száma.

A tisztviselő nem kívánt találgatni arról, hogy mi lehetett a késelés indítéka, de nem zárta ki, hogy az esetet terrorista akciónak tervezték.

A helyszínről készült felkavaró felvételeken látszik, hogy egy késsel felfegyverzett férfi üldözi a bevásárlóközpontban tartózkodókat. Más, a környékről készült felvételeken az látható, hogy a gyanúsítottat a rendőrség semlegesíti.

Más videókon a támadás két áldozata látható a földön fekve, miközben a rendőrök egyiküket próbálják újraéleszteni.

Egy másik, a közösségi médiában terjedő videó tanúsága szerint a gyanúsított jelentős ellenállással találta szembe magát az üzlethelyiségben tartózkodók részéről. Az egyik vásárló például egy hosszú tárggyal elállja a merénylő útját, miközben az a mozgólépcsőn akar felmenni. Ez a videó már csak az X közösségi oldalon tekinthető meg.

Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök úgy reagált a tragikus incidensre, hogy „minden ausztrál együttérez az érintettekkel és hozz át artozóikkal”, ugyanakkor, köszönetet mondott az mentőknek és a rendőrségnek a munkájukért.

Ez is érdekelheti:  Újabb orosz hírügynökségeket tilt be az Európai Unió

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Mentőtisztek a Westfield bevásárlóközpont előtt, ahol több embert megkéseltek az ausztráliai Sydneyben. © AP / Rick Rycroft

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük