KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Irán megtámadta Izraelt, kétszáz drónt és rakétákat lőttek ki (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Irán 200 drónnal és rakétákkal támadást indított Izrael ellen szombaton késő éjjel. Izrael-szerte megszólaltak a légvédelmi szirénák, az emberek óvóhelyekre mentek.

A támadásban, amely öt órán keresztül tartott egy gyerek megsérült, Izrael déli részén pedig károk keletkeztek egy katonai bázison. Az iráni drónok, cirkáló- illetve ballisztikus rakéták többségét még a levegőben megsemmisítette a Vaskupola nevű izraeli rakétavédelmi rendszer.

 

A támadás elhárításába bekapcsolódott az Egyesült Államok légiereje illetve a Brit Királyi Légierő is. Támadás indult Izrael ellen Libanonból és Szíriából is.

Vasárnap hajnalban az izraeli hadsereg bejelentette, hogy a lakosoknak már nem kell tovább az óvóhelyeken tartózkodniuk,

de továbbra is tilos a gyülekezés, vasárnap zárva maradnak az iskolák.

Hajnalban Irán azt közölte nem indít további támadást Izrael ellen. A teheráni vezetés a héten megtorlást helyezett kilátásba, miután Izrael április elsején csapást mért az ország damaszkuszi nagykövetségére. A támadásban életét vesztette az Iráni Forradalmi Gárda magasrangú katonai vezetője.

Közben Izrael a támadás miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kezdeményezi – jelentette be Gilad Erdan izraeli ENSZ-megbízott. Tel-Aviv azt követeli, hogy a Tanács elítélje az iráni támadást, és nyilvánítsa terrorszervezetté az IRGC-t (Iráni Forradalmi Gárda).

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár „komoly eszkalációként” értékelte és elítélte az Izrael elleni iráni támadást, és az ellenségeskedés azonnali befejezésére szólított fel.

Ez is érdekelheti:  Szlovák kormánytagok cáfolják a Robert Ficoról szóló médiahíreket

Olaf Scholz német kancellár „igazolatlannak és rendkívül felelőtlennek” nevezte az iráni támadást, amely eszkalációhoz vezet, egyben kijelentette, hogy „Németország Izrael mellett áll”

Az iráni külügyminisztérium azt közölte, hogy az iszlám köztársaság „nem fog habozni, hogy további védelmi intézkedéseket tegyen jogos érdekeinek védelmében bármilyen agresszív katonai akcióval és illegális erő alkalmazásával szemben”, utalva ezzel a szíriai Damaszkuszban lévő iráni konzulátus épülete elleni izraeli támadásra.

Az ENSZ alapokmányának céljaira és elveire hivatkozva Teherán megerősítette „eltökéltségét, hogy határozottan megvédi szuverenitását, területi integritását és nemzeti érdekeit bármilyen agresszióval szemben”

hirado.hu és a Russia Today nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Az izraeli légvédelem elfogja a célpontokat Jeruzsálem felett © Telegram

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük