KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna formában: Hatalommal való visszaélés miatt nyomoznak az új védelmi miniszter ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna frissen kinevezett védelmi minisztere, Rusztem Umerov ellen a helyi média szerint az ország korrupcióellenes hivatala folytat vizsgálatot, előző beosztásában elkövetett állítólagos bűncselekmények miatt.

Augusztus végén a Legfelsőbb Korrupcióellenes Bíróság (VAKS) állítólag utasította a Nemzeti Korrupcióellenes Hivatalt (NABU), hogy vizsgálja meg az Umerov és két mostani helyettese elleni panaszokat az Állami Vagyonalapban (FGIU), abban az ügynökségben, amelyet a hét elején történt katonai tárca átvétele előtt vezetett.

A hírt szerdán hozta nyilvánosságra a Comments.ua portál, amely azt állította, hogy birtokában van a bírósági határozat egy példányának. Az FGIU vezetőit azzal vádolták, hogy visszaéltek a hatalmukkal a Csentrenergóval, Ukrajna egyetlen állami tulajdonú áramtermelő vállalatával való kapcsolattartás során.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő frappánsan fogalmazott Zelenszkij problémamegoldásáról:

„kirúgta az egyik védelmi minisztert korrupció miatt, de nem indított vizsgálatot ellene, de legalább helyette egy olyan minisztert nevezett ki, aki ellen már korrupció miatt folyik a vizsgálat”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Rustem Umerov / ©  Dogukan Keskinkilic / Anadolu Ügynökség a Getty Images

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: